Τρίτη 11 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύσκεψη φορέων για το ζήτημα των παιδικών σταθμών

Σύσκεψη με θέμα την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που αφήνει χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και τη συμμετοχή της ΟΓΕ, της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα γονιών σε παιδικούς σταθμούς.

Οι φορείς συζήτησαν γύρω από την κοινή δράση που αναπτύσσουν για το ζήτημα και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποίηση την Τρίτη 18/9, στις 9 π.μ., στο υπουργείο Εσωτερικών. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της πλειοψηφίας των δημάρχων και συζητήθηκε η καλύτερη οργάνωση του μετώπου εργαζομένων και γονέων, για την αγωνιστική διεκδίκηση άμεσων μέτρων και των σύγχρονων αναγκών για την αγωγή και τη φροντίδα των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.

Οι φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη απευθύνουν κάλεσμα για αγώνα με αιτήματα που αναδεικνύουν τις σύγχρονες ανάγκες γονέων, εργαζομένων και παιδιών:

  • Αμεση αναβάθμιση όλων των δομών Προσχολικής Αγωγής και φροντίδας, τόσο των νηπιαγωγείων όσο και των παιδικών σταθμών.
  • Κτίρια σύγχρονα, ασφαλή, με τους αναγκαίους χώρους για το παιχνίδι, τη σίτιση, την ξεκούραση των παιδιών.
  • Κανένα παιδί εκτός των δομών Προσχολικής Αγωγής, η συμμετοχή να είναι εντελώς δωρεάν, χωρίς τροφεία, κουπόνια και χρήματα γονιών για να καλύψουν λειτουργικές δαπάνες, εξόδους, πολιτιστικές δράσεις.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, παιδαγωγών (βρεφονηπιοκόμων και νηπιαγωγών), ειδικού παιδαγωγικού, ειδικού επιστημονικού (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγοι) και βοηθητικού προσωπικού.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Ενιαίο, επιστημονικό, αναβαθμισμένο, σύγχρονο παιδαγωγικό πρόγραμμα για την Προσχολική Αγωγή, με ευθύνη του κράτους και όχι όπως ισχύει σήμερα, στη δικαιοδοσία της εκάστοτε δημοτικής αρχής, διαφοροποιημένο και αποσπασματικό.
  • Να υπάρχει συνέχεια στόχων και σκοπών, για να συνδέεται το παιδαγωγικό έργο των παιδικών σταθμών με αυτό των νηπιαγωγείων.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ