Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 9 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
Αντίστροφη μέτρηση για τις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη στις 21.30 η κεντρική πολιτική εκδήλωση, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

Από τις 13 μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη ο γνώριμος χώρος του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη.

Την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη στις 21.30 θα γίνει η κεντρική πολιτική εκδήλωση, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ ξεχωρίζουν οι δύο συζητήσεις που θα γίνουν:

-- Την Πέμπτη 13/9, στις 21.00 στη Νεανική Σκηνή, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Η συμβολή του ΚΚΕ στην ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος, η πείρα από την πάλη με την εργοδοσία, το κράτος και τους μηχανισμούς του». Θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Το Σάββατο 15/9, στις 20.30 στη Νεανική Σκηνή, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Η ίδρυση και δράση της ΚΝΕ την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας (1967 - 1974)». Θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα προηγηθεί αφιέρωμα στα παράνομα τραγούδια της ΚΝΕ την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας, με το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Σε ειδικά διαμορφωμένο μεγάλο χώρο θα λειτουργεί έκθεση για τα 100χρονα του ΚΚΕ και τα 50χρονα της ΚΝΕ, με οργανωμένες ξεναγήσεις.


Στο Εργατικό Στέκι θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Η συμβολή του ΚΚΕ στην ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος». Επίσης, θα υπάρχει γωνιά για νέους εργαζόμενους και σπουδαστές στους χώρους μαθητείας και κατάρτισης. Στο Στέκι ΑΕΙ - ΤΕΙ θα λειτουργεί έκθεση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ και τη δράση της στη σπουδάζουσα νεολαία. Οργανώνονται συζητήσεις με πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές, ενώ θα παρουσιαστούν και βιβλιοπροτάσεις ανά επιστημονικό αντικείμενο, από εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής». Στο Στέκι Κατά των Ναρκωτικών θα λειτουργεί escape room. Στο κουβανέζικο μπαράκι, αργά το βράδυ του Σαββάτου, θα ακολουθήσει πάρτι με τη συμμετοχή της Σχολής Χορού «Dolce Vita». Στο Μαθητικό Στέκι θα λειτουργεί ψηφιακή διαδραστική έκθεση με θέμα «Η συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην ανάπτυξη και οργάνωση του μαθητικού κινήματος στη χώρα μας». Θα υπάρχουν επίσης γωνιές με ταμπλό, εκθέσεις φωτογραφίας, παιχνίδια γρίφων, παιχνίδι «πες βρες». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το αντιπολεμικό μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα που θα παρουσιαστεί από μαθητές σχολείων της πόλης.

Ο Παιδότοπος και το «Κόκκινο Αερόστατο»

Με θέμα το Διάστημα και το δικό του ενδιαφέρον πρόγραμμα θα λειτουργήσει φέτος ο Παιδότοπος. Συγκεκριμένα, θα γίνουν οι εξής δραστηριότητες:


Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη: 19.00: «Φτιάχνουμε το ηλιακό μας σύστημα». 20.00: Εργαστήρι πειραμάτων. 21.00: Ομαδικά αστροπαιχνίδια.

Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη: 19.00: «Μεταμορφωνόμαστε σε αστροναύτες». 20.30: Θεατρική παράσταση από την ομάδα «Κόκκινα αλεξίπτωτα» «Οι καινούριες περιπέτειες του μικρού πρίγκιπα». 21.30: «Αστροκουίζ».

Σάββατο 15 Σεπτέμβρη: 19.00: Κατασκευή «Ταξιδεύουμε με πυραύλους και διαστημόπλοια και συναναστρεφόμαστε με εξωγήινους». 20.30: Επιδείξεις από διάφορους αθλητικούς συλλόγους και χορευτικές ομάδες. 21.00: Παράσταση Καραγκιόζη. 22.00: zumba party.

Στο χώρο για τα πιο μεγάλα παιδιά, στο «Κόκκινο Αερόστατο», θα γίνουν ξεχωριστές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη, στις 19.00, θα φιλοξενήσει προπονητή της Ενωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης. Την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη θα στηθεί ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι στο οποίο τα παιδιά θα δημιουργήσουν έργα εμπνευσμένα από την εξορία. Το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη τα παιδιά θα γίνουν μικροί επιστήμονες και θα κάνουν διαδραστικά γεωλογικά πειράματα...

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα:

Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη

Στην Κεντρική Σκηνή: Αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι με τον Κώστα Καρμπά και την Ανθή Τατσιούλη. Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή με τον Γιώργο Νταλάρα.

Στη Λαϊκή Σκηνή: Ποντιακό γλέντι με τον Σεραφείμ Μαρμαρίδη. Λαϊκό γλέντι με τους Πετρολούκα Χαλκιά και Γιάννη Λίτσιο.

Στη Νεανική Σκηνή: Συναυλίες με τους Urban Pulse, τους Imam Baildi και νεανικά συγκροτήματα.

Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη

Στην Κεντρική Σκηνή: Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο με τους Βαγγελιώ Γρέγου, Λάμπρο Καφκούλα, Νίκο Ταλέα, Μαρία Φραγκούλη και την 50μελή χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Δήμου Κασσάνδρας, με τον μαέστρο Γιάννη Σγούρα. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Ματσίγκος. Συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Στη Λαϊκή Σκηνή: Συναυλίες με την Κωνσταντίνα Πάλλα και τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Στη Νεανική Σκηνή: Οι Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης - «Τσολιάς εντ δε τσολιά μπαντ». Τα «Κίτρινα Ποδήλατα». Πάρτι με τους Papas Family Band.

Σάββατο 15 Σεπτέμβρη

Στην Κεντρική Σκηνή: Συναυλία με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη. Αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο με τον Θάνο Μικρούτσικο, την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαΐδη, τον Δημήτρη Κανέλλο και τον Γιώργο Μεράντζα.

Στη Λαϊκή Σκηνή: Συναυλία - αφιέρωμα στο παλιό λαϊκό τραγούδι με τον Βασίλη Κασούρα. Λαϊκό γλέντι με τον Αγάθωνα.

Στη Νεανική Σκηνή: Συναυλία με τους Πρόδρομο Μυστακίδη, Νίκο Τάρα, Ιορδάνη Χατζηστύλλη. Μουσικό πρόγραμμα με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα, Μανώλη Φάμελλο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ