Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ
Νεκροί μετά τον προχτεσινό σεισμό

Σωστικά συνεργεία ψάχνουν σε συντρίμμια

Kyodo News

Σωστικά συνεργεία ψάχνουν σε συντρίμμια
ΤΟΚΙΟ.--

Τουλάχιστον 9 θύματα άφησε πίσω του ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε προχτές τη νύχτα, ελάχιστα λεπτά μετά τις 3 π.μ., στο νησί Χοκάιντο, το βορειότερο από τα βασικά νησιά της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με τις επιστημονικές αρχές της χώρας, η δόνηση ήταν 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρό της υπολογίζεται στα 37 χλμ. στην περιοχή Ιμπούρι, στα νοτιοδυτικά του Χοκάιντο.

Μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, είχαν καταγραφεί 32 αγνοούμενοι και τα σωστικά συνεργεία συνέχιζαν να ψάχνουν κάτω από συντρίμμια κτιρίων, ειδικά σε απομακρυσμένα χωριά όπως η Ατσούμα, όπου σημειώθηκαν μεγάλες κατολισθήσεις. Οι τραυματίες ξεπερνούσαν τους 300, ενώ μεγάλα προβλήματα προκλήθηκαν και στην πρωτεύουσα της περιφέρειας, Σαπόρο. Προκλήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση πάνω από 3 εκατομμυρίων σπιτιών. Για άλλη μια φορά, τα πλάνα που μοιράζουν διεθνή πρακτορεία από τις καταστροφές προκαλούν πλήθος ερωτημάτων για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας. Με γυμνό μάτι φαίνεται ότι σε πολλά από τα γκρεμισμένα σπίτια, λαϊκές κατοικίες, κυριαρχούν ως πρώτη ύλη υλικά όπως το ξύλο.

  • Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε χτες και κοντά στα νησιά Φίτζι, μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ