Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΚΡΙΠΑΛ
Οι Ρώσοι αρνούνται τις κατηγορίες των Βρετανών

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΜΟΣΧΑ.--

Περίεργες «ασυμβατότητες» στις φωτογραφίες που έδωσαν προχτές οι βρετανικές αρχές σε σχέση με τους δύο Ρώσους που κατηγορούνται για συμμετοχή στην υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια επισήμανε, χτες, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν «στο ίδιο ακριβώς σημείο, στον ίδιο και αυτό διάδρομο, την ίδια ακριβώς ώρα, ακόμη και στο ίδιο δευτερόλεπτο... Αυτό σημαίνει ότι είτε είναι ανακόλουθες, ως προς την ημερομηνία και την ακριβή ώρα, ή ότι οι συνεργάτες της GRU (υπηρεσία κατασκοπείας του ρωσικού στρατού) έμαθαν να περπατούν ταυτόχρονα», τόνισε η Ζαχάροβα και πρόσθεσε ότι πρέπει να σταματήσουν οι αστήριχτες κατηγορίες και οι βρετανικές αρχές να επιτρέψουν τη συνεργασία με τις ρωσικές υπηρεσίες. Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, διέψευσε πως οι ρωσικές αρχές έχουν οιαδήποτε ανάμειξη στη δηλητηρίαση των Σκριπάλ, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις κατηγορίες της βρετανικής κυβέρνησης.

Νωρίτερα, Βρετανός αξιωματούχος κατηγόρησε τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, πως είναι υπεύθυνος «σε τελευταία ανάλυση» για την επίθεση στους Σκριπάλ τον περασμένο Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ