Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο «Αρης» «ταξιδεύει»...

Dimitra PSichogiou

Ο Αρης, το «ΠΑΙΔΙ της Λιάκουρας, σπαθί του Γερανοβουνιού κι αητός της Γκιώνας», αυτός που «δεν ήξερε μαθές από χαρτιά και μπερδεμένα λόγια», αυτός που «με το σπαθί του γύρναγε του κόσμου τις σελίδες και διάβαζε ολόισια την καρδιά χωρίς πολλά τερτίπια, μ' ένα ΝΑΙ, μ' ένα ΟΧΙ», χρόνια φυλαγμένος στις καρδιές μας, στη σκέψη και στις συζητήσεις μας, «έρχεται» μ' ένα φανάρι αναμμένο, καλεσμένος μιας ανάγκης. Της ανάγκης του «θέλω», της ανάγκης του «μπορώ», της ανάγκης του «εμείς».

Σήμερα, ο «Αρης» της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη, με τον Τάσο Σωτηράκη στον επώνυμο ρόλο, θα παρουσιαστεί στον Βόλο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Την Κυριακή θα παρουσιαστεί στη Λάρισα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θεσσαλικό Θέατρο - Καλοκαίρι 2018 - Νύχτες Τέχνης», στην Αυλή του Μύλου, στις 9.15 μ.μ.

Τη Δευτέρα 10 Σεπτέμβρη στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου στην Κατερίνη, στις 9 μ.μ.

Στη συνέχεια, την Τρίτη 11 Σεπτέμβρη στις 8.30 μ.μ., ο «Αρης» ανεβαίνει στον ιστορικό χώρο της Καλύβας του Στεφανή, στη Σπερχειάδα. Εκεί απ' όπου, το 1942, ο Αρης Βελουχιώτης με την πρώτη ανταρτοομάδα του ΕΛΑΣ ξεκίνησε το έπος της Αντίστασης ενάντια στους ναζί και φασίστες κατακτητές και στους ντόπιους συνεργάτες τους. Το Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, που διοργανώνει την παράσταση, απευθύνει κάλεσμα στα μέλη του, στους απογόνους, στους φίλους της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στους κατοίκους της Φθιώτιδας και ιδιαίτερα τη νεολαία, να απολαύσουν την παράσταση, να εμπνευστούν και να αξιοποιήσουν σήμερα την πολύτιμη πείρα του παρελθόντος. Λεωφορείο αναχωρεί από τη Λαμία, στις 7.15 μ.μ. από την πλατεία Πάρκου.

Συντελεστές της παράστασης: Μουσική: Villagers of Ioannina City (VIC). Το τραγούδι «Αρη μου», σε στίχους Αγλαΐας Κλάρα, μελοποίησε και ερμηνεύει η Ερωφίλη. Το μουσικό κομμάτι της έναρξης και του τέλους είναι του Βασίλη Καραγιάννη. Ο ηθοποιός Θοδωρής Τσουανάτος και ο μικρός Πέτρος Φλωράκης «έδωσαν» τις φωνές τους. Κινησιολογία: Αγγέλα Πατσέλη. Φωτισμοί: Λάμπρος Παπούλιας. Επιμέλεια video: Ηλίας Φλωράκης. Ειδικά εφέ: Προκόπης Βλασερός. Φωτογραφίες: Δήμητρα Ψυχογυιού. Σκίτσο αφίσας: Γιώργος Γούσης. Σχεδιασμός αφίσας: Νικολέττα Διολή. Εκτέλεση παραγωγής: Φαίη Τζήμα.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org