Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών

Σε οργάνωση του αγώνα για δομές Προσχολικής Αγωγής, που θα λειτουργούν αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν για όλα τα παιδιά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στους παιδικούς σταθμούς, καλεί εργαζόμενους και γονείς ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης.

Με ανακοίνωσή του, μετά τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τα προγράμματα της ΕΕΤΑΑ, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, για δωρεάν φιλοξενία στους παιδικούς σταθμούς, σημειώνει: «Παιδικοί σταθμοί κλείνουν, οι θέσεις κάθε χρόνο μειώνονται και λόγω του ΠΔ 99/17 με το οποίο καθορίζονται οι προϋποθέσεις αδειοδότησης και λειτουργίας τους. Συνάδελφοί μας εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς, οι περισσότεροι με ελαστικές σχέσεις εργασίας, βιώνουν κάθε Σεπτέμβρη την ίδια επισφάλεια με τους γονείς. Οι συνθήκες που διαμορφώνονται με ελλείψεις σε δομές και μόνιμο προσωπικό ανοίγουν ακόμα πιο πλατιά το δρόμο για τους ιδιώτες.

Μεγάλες ευθύνες βέβαια φέρει και η πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ που επιχείρησε, σε αγαστή συνεργασία με την πλειοψηφία των δημάρχων της ΚΕΔΕ, να προσανατολίσει τον αγώνα των εργαζομένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ενάντια στη δίχρονη Προσχολική Αγωγή, με το επιχείρημα ότι δεν θα έχουν παιδιά οι παιδικοί σταθμοί. Η πραγματικότητα όμως άλλα "λέει". Τα χιλιάδες παιδιά που μένουν εκτός παιδικών σταθμών, μένουν γιατί δεν υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές, η επαρκής χρηματοδότηση και όχι γιατί σε μόλις 184 δήμους της χώρας εφαρμόζεται κουτσουρεμένα και χωρίς την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή και το προσωπικό η δίχρονη Προσχολική Αγωγή».

Καλεί σε αγώνα για: Δομές Προσχολικής Αγωγής αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν για όλα τα παιδιά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με επαρκή χρηματοδότηση, κατάλληλη κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή, στελέχωση με μόνιμο επιστημονικό παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στους παιδικούς σταθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ