Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επικίνδυνη στρατιωτική κλιμάκωση. Να σταματήσει τώρα κάθε ελληνική εμπλοκή!

ΚΚΕ: Ο κίνδυνος να επαναληφθούν πυραυλικές επιθέσεις, όπως αυτές του περασμένου Απρίλη κατά της Συρίας, που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία, με πρόσχημα τη χρησιμοποίηση χημικών όπλων, είναι μεγάλος

  • Εντείνεται η στρατιωτική κλιμάκωση σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη Ρωσία, για τη Συρία και τον έλεγχο της επαρχίας Ιντλίμπ, με τη συμμετοχή και άλλων δυνάμεων, όπως το Ισραήλ, η Τουρκία και το Ιράν. Η ελληνική εμπλοκή εκφράζεται και με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αμερικανοΝΑΤΟική άσκηση «Bright Star 2018».
  • Η επικίνδυνη κατάσταση συνδέεται με τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στα Βαλκάνια, με σχεδιασμούς για αλλαγή συνόρων, αλλά και την ένταση της επιθετικότητας της Τουρκίας.
  • Το ΚΚΕ καλεί το λαό να κλιμακώσει τον αγώνα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους, να καταδικάσει αποφασιστικά κάθε επίθεση κατά της Συρίας και του συριακού λαού. Να παλέψει ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που είναι σημαιοφόρος των ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή. Να απαιτήσει καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στις αμερικανοΝΑΤΟικές ασκήσεις.

ΣΕΛ.  4  -  5

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ