Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ»
Κάλεσμα ενίσχυσης του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στον «Σκλαβενίτη» να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιό της στις επικείμενες εκλογές του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Επιχείρησης «Σκλαβενίτη» απευθύνει η ΔΑΣ.

Παράλληλα, καλεί την πλειοψηφία του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου να ανακοινώσει δημόσια το χρόνο και τον τόπο σύγκλησης της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης που θα αποφασίσει τη διεξαγωγή εκλογών χωρίς αποκλεισμούς.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, εργαζόμενοι στην εταιρεία που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ, δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συμμετέχουμε με το ψηφοδέλτιο της "Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΔΑΣ) στις επικείμενες εκλογές του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Επιχείρησης "Σκλαβενίτη".

Συμμετέχουμε στις εκλογές γιατί: Θέλουμε το σωματείο να είναι στα χέρια των εργαζομένων και όχι της εργοδοσίας, να παλεύει για την ικανοποίηση των πραγματικών μας αναγκών και όχι για τα κέρδη της εταιρείας. (...) Να λειτουργεί δημοκρατικά και όχι πίσω από τις κλειστές πόρτες των κεντρικών γραφείων. Να ενημερώνει όλους τους εργαζομένους ώστε μέσα από συλλογικές διαδικασίες να αποφασίζουμε οι ίδιοι για όλα τα ζητήματα που μας αφορούν. Να οργανώνει τον αγώνα των εργαζομένων για την υπογραφή ΣΣΕ που να βελτιώνει πραγματικά τους όρους εργασίας και όχι να υπογράφει στα κρυφά τους επαίσχυντους όρους που επιβάλλει η εργοδοσία. (...) Να ενώνει τους εργαζόμενους στην επιχείρηση και σε όλα τα σούπερ μάρκετ στη βάση των κοινών συμφερόντων, κόντρα στους κάλπικους διαχωρισμούς που καλλιεργούν τον ανταγωνισμό και την ατομική λύση. Να οργανώνει τη διεκδίκηση για όλα όσα μας αφορούν, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης, με ή χωρίς μνημόνια, που τσακίζει τις ζωές μας.

(...) Καλούμε τους εργαζόμενους στην επιχείρηση να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ. Τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην επιχείρηση! Γιατί εμείς δεν έχουμε τίποτα κοινό με τα διευθυντικά στελέχη ώστε να μας εκπροσωπούν. Δεν εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στην "καλοσύνη" και τη φιλανθρωπία. Αλλάζουμε την κατάσταση, τους συσχετισμούς μέσα στο σωματείο, στον κλάδο, στο εργατικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org