Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αγωνιστική «σκυτάλη» από τη ΔΕΘ σε Αθήνα και άλλες πόλεις

Συλλαλητήρια σε Αθήνα, Πειραιά και Ανατολική Αττική οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 13 Σεπτέμβρη

Από τη σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας
Από τη σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας
Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια που οργανώνει σε Αθήνα, Πειραιά και Ανατολική Αττικής στις 13 Σεπτέμβρη απευθύνει σε εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή της μία μέρα μετά από την προχτεσινή σύσκεψη σωματείων και φορέων για την προετοιμασία τους και την οργάνωση της αγωνιστικής συνέχειας.

Το συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνει στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια. Την ίδια ώρα θα γίνουν τα συλλαλητήρια στον Πειραιά, στην πλατεία Καραϊσκάκη και στην Ανατολική Αττική, στο Κορωπί, στην κεντρική πλατεία.

Στην ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Αττικής επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έχει οδηγήσει την εργατική τάξη και τον λαό στα όρια της εξαθλίωσης, ενώ ταυτόχρονα απουσιάζουν πλήρως τα έργα υποδομών, με αποτέλεσμα όταν βρέχει να πνιγόμαστε και όταν κάνει ζέστη να καιγόμαστε. Η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα οδηγεί τον λαό μας σε περιπέτειες για τα κέρδη μιας χούφτας εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων».

Καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο και γειτονιά. «Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μίζερη ζωή, δεν έχουμε τίποτα άλλο να περιμένουμε. Δίνουμε τη μάχη με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΝΑΤΟ, ΕΕ», αναφέρει στο κάλεσμά της.

Κινητοποίηση και στον Βόλο

Εργατικά συνδικάτα και συνταξιουχικά σωματεία της Μαγνησίας οργανώνουν κινητοποίηση την Τρίτη 11 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου στον Βόλο.

Το κάλεσμα προς τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής υπογράφουν τα Συνδικάτα Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», Εργατοϋπαλλήλων Τύπου και Χάρτου, Τροφίμων - Ποτών, Καθαριστριών - Καθαριστών, Εργαζομένων ΟΤΑ, Μουσικών Θεσσαλίας «Ο Απόλλων», Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Βόλου, οι Σύλλογοι Συνταξιούχων ΙΚΑ, Πολιτικών Συνταξιούχων και Συνταξιούχων ΟΑΕΕ - ΤΑΕ, καθώς και η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων.

Πρόγραμμα δράσης από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Σύσκεψη σωματείων και εργαζομένων έγινε στην Πάτρα την περασμένη Δευτέρα, με πρωτοβουλία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της πόλης.

«Περνάμε στην αντεπίθεση! Δεν μας ξεγελούν διαγγέλματα και φιέστες όπως αυτή που πάει να στήσει η κυβέρνηση στη ΔΕΘ. Οργανώνουμε την πάλη για τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας»: Αυτό ήταν το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, το οποίο έχει διαμορφώσει πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα. Στο πλαίσιό του προχωρά σε περιοδείες, εξορμήσεις και συζήτηση με τους εργαζόμενους σε δεκάδες χώρους δουλειάς της περιοχής, σε όλους τους κλάδους.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και επιτροπές αγώνα, μεταφέροντας πείρα από τους αγώνες στους χώρους δράσης τους και αναφερόμενα στη δράση που σχεδιάζουν στο εξής.

Τη συζήτηση άνοιξε η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Παναγιώτα Παναγοπούλου, υπενθυμίζοντας τη δραστηριότητα που αναπτύχθηκε τους καλοκαιρινούς μήνες, στην προσπάθεια για αλλαγή ρότας και προσανατολισμού, ώστε το Εργατικό Κέντρο να είναι στο πλευρό όλων των εργαζομένων.

Χαιρετισμό στη σύσκεψη απηύθυνε ο Γιάννης Μαγγανάς, γραμματέας της ΠΕΜΕΝ, επικεφαλής αντιπροσωπείας της στην περιοχή, καθώς τη μέρα της σύσκεψης βρισκόταν σε εξέλιξη η απεργία των ναυτεργατών.

Στην ανάγκη να αναπτυχθούν αγώνες για τη διεκδίκηση των σύγχρονων εργατικών αναγκών αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Δημήτρης Αγγελόπουλος. «Απευθυνόμαστε και από αυτό το βήμα σε όλους όσους πιστεύουν ότι πρέπει να βάλουμε πλώρη, για να βγούμε μπροστά, να οργανώσουμε την πάλη με βάση τις δικές μας ανάγκες», υπογράμμισε, ενώ παρουσιάζοντας το πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων, τόνισε: «Κάθε εργάτης, κάθε λαϊκή οικογένεια έχει συμφέρον να παλέψει δίπλα μας σήμερα, μαζί μας και στην Πάτρα, να οργανωθούν καλύτερα τα πρωτοβάθμια σωματεία, να ανοίξει η συζήτηση με αυτό το πλαίσιο σε κλάδο δουλειάς σε κάθε γειτονιά».

  • Σήμερα Τετάρτη, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, με σκοπό να δημιουργήσει τράπεζα αίματος που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση αναγκών των εργαζομένων, των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών της περιοχής. Η 1η εθελοντική αιμοδοσία του Εργατικού Κέντρου θα γίνει από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., στον 1ο όροφο των γραφείων του (Κολοκοτρώνη 20).
Σήμερα η σύσκεψη στο Ηράκλειο

Σήμερα Τετάρτη σύσκεψη οργανώνουν σωματεία του Ηρακλείου, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο (αίθουσα Ναπολέοντα Σουκατζίδη).

Συγκεκριμένα, σε συζήτηση για την οργάνωση της πάλης καλούν τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύσκεψη τη Δευτέρα στην Αττική (2018-08-30 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη η σύσκεψη στην Αττική (2018-08-28 00:00:00.0)
Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία (2017-10-10 00:00:00.0)
Πλατιά σύσκεψη μεθαύριο Πέμπτη για κλιμάκωση της πάλης (2016-02-09 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες για την προετοιμασία της απεργίας (2016-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org