Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επικίνδυνη η κατάσταση στην περιοχή, ο λαός να είναι σε ετοιμότητα

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τις τελευταίες εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή:

«Το ΚΚΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, όπου εντείνεται η στρατιωτική κλιμάκωση, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη Ρωσία, για τη Συρία και τον έλεγχο της επαρχίας Ιντλίμπ (προπύργιο των τζιχαντιστών), με την εμπλοκή και άλλων δυνάμεων, όπως του Ισραήλ, της Τουρκίας και του Ιράν.

Ο κίνδυνος να επαναληφθούν πυραυλικές επιθέσεις, όπως αυτές του περασμένου Απρίλη κατά της Συρίας, που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία, με πρόσχημα τη χρησιμοποίηση χημικών όπλων, είναι μεγάλος.

Τις τελευταίες μέρες ισχυρές ευρωατλαντικές στρατιωτικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στην περιοχή, στην οποία ήδη πραγματοποιείται μεγάλη αεροναυτική άσκηση της Ρωσίας, που λήγει στις 8 Σεπτέμβρη, και ευθύς αμέσως προετοιμάζεται η αμερικανοΝΑΤΟική άσκηση "Bright Star 2018", με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού κρατών, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας.

Η κατάσταση είναι επικίνδυνη, συνδέεται με τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στα Βαλκάνια, την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ακόμη και με σχεδιασμούς για αλλαγή των συνόρων ανάμεσα π.χ. στη Σερβία και το Κόσσοβο, αλλά και την ένταση της επιθετικότητας της Τουρκίας, που επιπλέον σχεδιάζει τη δημιουργία στρατιωτικής βάσης στα Κατεχόμενα στην Κύπρο.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό μας σε ετοιμότητα.

Να κλιμακώσει τον αγώνα του ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους για το μοίρασμα και το ξαναμοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των αγορών στην περιοχή μας.

Να καταδικάσει αποφασιστικά κάθε επίθεση κατά της Συρίας και του συριακού λαού.

Να παλέψει μαζικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που είναι σημαιοφόρος των συμφερόντων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή, και να απαιτήσει να μην υπάρξει εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Καμιά συμμετοχή στην αμερικανοΝΑΤΟική άσκηση "Bright Star 2018" και στις άλλες στρατιωτικές ασκήσεις. Να κλείσουν τώρα η βάση - ορμητήριο της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές βάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ