Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καταγγελία για το κλείσιμο 65 ολιγομελών τμημάτων

Το κλείσιμο 65 «ολιγομελών» τμημάτων ΕΠΑΛ στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, τονίζοντας πως 300 παιδιά λαϊκών οικογενειών που φοιτούσαν σε αυτά αναγκάζονται είτε να αλλάξουν ειδικότητα, είτε να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να βρουν την ειδικότητα που επιθυμούν, προφανώς με μεγάλη ταλαιπωρία και κόστος, είτε - στη χειρότερη περίπτωση - να εγκαταλείψουν το σχολείο.

«Στη "μεταμνημονιακή εποχή" και στην επιστροφή στην "κανονικότητα", που συνεχίζεται το διαρκές μνημόνιο για την Παιδεία, με όλους τους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς νόμους σε ισχύ, που τα σχολεία ανοίγουν με 25 χιλιάδες κενά, επανέρχεται και φέτος το ζήτημα για το κλείσιμο των λεγόμενων "ολιγομελών" τμημάτων στην Κεντρική Μακεδονία, όπως φυσικά και σε άλλες περιοχές της χώρας!», αναφέρει ανάμεσα σε άλλα το ΠΑΜΕ.

«Η γενικολογία του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης, στην παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης και Ημαθίας τη Δευτέρα 3/9, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αντιλαϊκή δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης, για το αν θα ανοίξουν ξανά οι ηλεκτρονικές εγγραφές και αν θα εγκριθούν τα ολιγομελή, έδειξε ξανά την προσπάθεια της κυβέρνησης να φτιάξει ένα σχολείο που θα βρίσκεται μακριά από τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών, βλέποντας μονάχα αριθμούς, όχι τον άνθρωπο και τις ιδιαιτερότητες των συνθηκών».

«Δεν θα κάνουμε πίσω από το δικαίωμα των μαθητών των ΕΠΑΛ να ακολουθήσουν απρόσκοπτα την ειδικότητα που έχουν επιλέξει, ενάντια στην εργασιακή περιπλάνηση και ανασφάλεια που οδηγεί αυτή η πολιτική τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς στα ΕΠΑΛ», τονίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, διεκδικώντας άμεσα:

  • Τα τμήματα, οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ να διαμορφωθούν με βάση τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και όχι με βάση τις αναδιαρθρώσεις και την περικοπή δαπανών.
  • Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα τομέων και ειδικοτήτων με πλήρη στελέχωση.
  • Μέγιστο όριο 20 μαθητές στα τμήματα - 15 στις ομάδες προσανατολισμού - 10 στα εργαστήρια.
  • Καλεί τους διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην αποδεχτούν αυτά τα σχέδια, τους αιρετούς και τα μέλη του ΠΥΣΔΕ να μην νομιμοποιήσουν τα κυβερνητικά σχέδια.
  • Οχι στους εκπαιδευτικούς - λάστιχο και στις απολύσεις αναπληρωτών. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα, με άμεση μονιμοποίηση 25 χιλιάδων αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκατοντάδες καταργήσεις σχολείων και τμημάτων αντί για μέτρα αραίωσης των μαθητών(2021-09-08 00:00:00.0)
Η πολιτική της κυβέρνησης κλείνει σχολεία(2021-09-07 00:00:00.0)
Με ελλείψεις και προβλήματα κλείνει ο Σεπτέμβρης για τα σχολεία(2017-10-01 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες για την κατάργηση εκατοντάδων τμημάτων στα ΕΠΑΛ(2017-09-28 00:00:00.0)
«Κανένα τμήμα κλειστό»(2016-10-06 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο τμημάτων ΕΠΑΛ(2016-10-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ