Τρίτη 4 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Καλεί τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να δώσουν αγωνιστικό «παρών»

Να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τη ΔΕΘ, το Σάββατο 8/9, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, μαζί με τα ταξικά εργατικά σωματεία και τους συλλόγους αυτοαπασχολουμένων, άλλους φορείς του λαού και της νεολαίας, καλεί τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Στο κάλεσμά της επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όχι μόνο παραμένουν, αλλά οξύνονται εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της ΚΑΠ της ΕΕ που αποτελεί εργαλείο για πιο γρήγορη συγκέντρωση γης και παραγωγής σε λιγότερα χέρια, μια πολιτική με την οποία συμφωνούν και όλοι όσοι ψήφισαν τα μνημόνια και τους άλλους αντιλαϊκούς νόμους. Τη σκληρή πραγματικότητα, τη φτώχεια και μείωση εισοδήματος, δεν μπορούν να την κρύψουν, τα πανηγύρια και τα ψέματα που μας λέει με περίσσιο θράσος κατάμουτρα η κυβέρνηση, περί "τέλους των μνημονίων" και "εξόδου από την κρίση". (...) Ούτε όμως το φτιασίδωμα της κυβερνητικής εικόνας με τον ανασχηματισμό μπορεί να κρύψει ή να αλλάξει τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα μας, που φτάνουν πανάκριβα στην κατανάλωση, για να κερδοσκοπούν έμποροι και βιομήχανοι. Το συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής στα μέσα και εφόδια, το πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα και πετρέλαιο, την ίδια ώρα που οι βιομήχανοι και εφοπλιστές παίρνουν φθηνό ρεύμα και αφορολόγητο πετρέλαιο (τράνζιτ).

(...) Η οργή και η αγανάκτησή μας πρέπει να γίνουν μαζικός μαχητικός αγώνας μέσα από τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους, τις αγωνιστικές Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και σε κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους που έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο. Ο,τι κερδίσαμε ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων και πολυήμερων μπλόκων, που πραγματοποιήθηκαν με την οργάνωση και τη μαζική συμμετοχή. Οταν βγήκαμε και παλέψαμε στο δρόμο, τότε και μόνο τότε κάποια από τα αιτήματά μας υλοποιήθηκαν, αποσπάσαμε δεσμεύσεις, αποτρέψαμε ή ανακόψαμε ακόμη χειρότερα μέτρα που είχαν στα σκαριά».

Καταλήγοντας, καλεί κάθε μικρομεσαίο αγρότη και κτηνοτρόφο «να βαδίσεις μαζί μας στο δρόμο του αγώνα, γιατί εμείς δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν ανεχόμαστε να πληρώνεται με ψίχουλα ο κόπος και ο ιδρώτας μας, δεν συμβιβαζόμαστε με το ξεκλήρισμά μας για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και εμείς σύγχρονοι κολίγοι, ζώντας στη φτώχεια και την εξαθλίωση. (...) Διεκδικούμε την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που παλεύουν το αγροτικό κίνημα και η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Παλεύουμε για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τα μνημόνια και κατάργηση όλων των χαρατσιών».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org