Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 2 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (καπετάν Διαμαντής)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (καπετάν Διαμαντής)
ΦΩΤΟ 3

Στη μνήμη των συντρόφων μου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ (φωτ.), ΝΙΚΟΥ ΜΑΤΖΙΑΡΗ (φωτ.), ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΕΚΗ (φωτ.), ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Αγίου Παύλου.

Σκεντερίδου Δέσποινα

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του σ. ΤΑΚΗ ΖΗΚΟΥ.

Αγαπημένε μας σύντροφε, Τάκη. 1η Σεπτέμβρη 2018 συμπληρώνονται σαράντα μέρες από τον απροσδόκητο θάνατό σου.

Εμείς, οι σύντροφοί σου, της ΚΟΒ Παραμυθιάς, που είχαμε την τύχη να σε γνωρίσουμε και να συμπορευτούμε μαζί σου για αρκετά χρόνια, δεν θα σβήσουμε ποτέ από την καρδιά και το μυαλό μας το ζεστό σου χαμόγελο, την απέραντη καλοσύνη σου, την αγάπη σου για τη ζωή και τους ανθρώπους.

Εμείς, οι σύντροφοί σου, που περπατήσαμε μαζί σου αυτόν το δύσκολο μα όμορφο δρόμο της υπεράσπισης των πανανθρώπινων ιδεών της κομμουνιστικής ιδεολογίας, εμείς που αγωνιστήκαμε μαζί σου γι' αυτά τα ιδανικά, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη σου, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, στο Κόμμα του οποίου ήσουν μέλος μέχρι τον θάνατό σου, το ποσό των 100 ευρώ.

***

Στη μνήμη του ΤΑΚΗ ΦΙΤΣΙΟΥ ο Ζαχαρίας Οικονομάκης προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αμφιλοχίας, 20 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (καπετάν Διαμαντή) (φωτ.) από τη Λιλαία Φωκίδας, του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΡΙΚΕΛΑ από το Λευκαδίτι Δωρίδας, του ΤΑΚΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ από την Πλέσσα Δωρίδας και του ΝΙΚΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ από το Ευπάλιο Δωρίδας, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω των ΚΟ Χαϊδαρίου Αττικής.

Θανάσης Γεροδήμος, από το Λευκαδίτι Δωρίδας Φωκίδας

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού σ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΕΩΝΑ, για τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από το θάνατό του, προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε πιστά.

ΤΖΕΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΖΕΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ

Η ΚΕΡΜΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ «έφυγε» από τη ζωή στις 16/8/2018, ύστερα από βαριά αρρώστια.

Γεννήθηκε στο χωριό Ποντοκώμη Κοζάνης το 1928. Αγωνίστηκε στην Εθνική Αντίσταση και στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Για την ηρωική της δράση ονομάστηκε Επιλοχίας και για την παλικαριά της βραβεύτηκε με το Μετάλλιο Ανδρείας.

Στη μνήμη της προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Ανάληψης Θεσσαλονίκης.

Ο άνδρας της Κώστας Κερμανίδης και τα παιδιά της

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπητού μας φίλου ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΛΚΙΑ, προσφέρουμε 50 ευρώ το ΚΚΕ.

Ελένη - Κώστας Κωστόπουλος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του θείου μου (αδελφού του πατέρα μου) ΓΙΩΡΓΟΥ (ΓΟΥΛΑ) ΠΑΠΟΥΤΣΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, που γεννήθηκε στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας και δολοφονήθηκε τον Απρίλη του 1945 από Τμήμα Εθνοφυλακής στο χωριό του, προσφέρω 100 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

Η ανιψιά του, Ελένη Παπουτσή - Κωστοπούλου

***

ΦΩΤΟ

Την Κυριακή 2 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται σχεδόν 40 μέρες που «έφυγε» η λατρευτή μας μητέρα ΣΟΦΙΑ (Φωφώ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ - ΔΑΚΟΥ. Στη μνήμη της θα τελεστεί μνημόσυνο στον Αγιο Αντώνιο Αυλώνα Αττικής.

Στη μνήμη της ο γιος της Δημήτρης Παναγιωτάκης προσφέρει στον «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Ο ΑΡΓΥΡΗΣ Σ. ΚΟΥΤΣΟΥΝΑΜΕΝΤΟΣ γεννήθηκε το 1931 στο Καταφύγι Ικαρίας. Μεγάλωσε σε οικογένεια εργατοαγροτική. Ο πατέρας του Σταύρος είχε σημαντική δράση στην Κατοχή στις γραμμές του ΕΑΜ. Αναγκάστηκε να στείλει την οικογένειά του στη Μ. Ανατολή το 1942.

Οι διώξεις από τις ιταλικές κατοχικές δυνάμεις και ο κίνδυνος από την πείνα ήταν οι λόγοι της αναγκαστικής προσφυγιάς. Αναγκαστική λύση που ακολούθησαν χιλιάδες οικογένειες, εκείνη την περίοδο, από τα νησιά του Αιγαίου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
Στην προσφυγιά, στη Χάιφα αρχικά, τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Στις Πηγές του Μωυσέως την 1η Γυμνασίου. Επέστρεψε με την οικογένειά του την άνοιξη του 1945.

Το σπίτι του ήταν από τα εκατοντάδες καριώτικα σπίτια που φιλοξένησαν εξόριστους την περίοδο 1946 - 1950. Τη στρατιωτική του θητεία την υπηρέτησε όλη στη Μακρόνησο. Στο Γ' ΕΤΟ. Απολύθηκε το 1955.

Παντρεύτηκε την Γιαννούλα Αδάμου και απέκτησαν τρία παιδιά. Οικοδόμος στο επάγγελμα, είχε συμμετοχή στο λαϊκό κίνημα. Μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε σταθερός οπαδός του ΚΚΕ. Δεν ταλαντεύτηκε σε καμία από τις δύσκολες στιγμές του. «Εφυγε» από κοντά μας τον Ιούλη του 2018.

Στη μνήμη του οι Αργυρώ Αδάμου, Δέσποινα Πασβάνη, Αποστόλης Δημόπουλος - Σαφός προσφέρουν για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ το ποσό των 60 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΚΩΣΤΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω της Οργάνωσης Παγκρατίου.

Ρ. Λ. - Π.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγαπημένης μου μητέρας ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΛΟΥΜΙΩΤΗ, που απεβίωσε στις 6/1/2018 και η οποία υπήρξε μια τίμια αγωνίστρια της ζωής, παραμένοντας συνειδητά πιστή στα ιδανικά του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας έως το τέλος, η κόρη της Αθανασία Λουμιώτη προσφέρω το ποσό των 50 ευρώ για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
***

ΦΩΤΟ 2

Στη μνήμη των αγαπημένων μου, της μητέρας μου ΛΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΟΥΤΣΟΥ και του αδερφού μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΤΣΟΥ, προσφέρω για τις ανάγκες του Κόμματος 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Κουκακίου.

Φωτεινή Παναγούτσου

***

Στη μνήμη των γονιών μου ΜΑΝΩΛΗ και ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ και των αδερφών μου ΓΡΗΓΟΡΗ, ΦΕΡΕΝΙΚΗΣ και ΜΑΡΙΑΣ προσφέρω στο ΚΚΕ το ποσό των 100 ευρώ.

Ολγα Βουρούδη


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΩΝΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΩΝΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΤΣΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΤΣΟΣ

ΛΕΛΑ ΠΑΝΑΓΟΥΤΣΟΥ
ΛΕΛΑ ΠΑΝΑΓΟΥΤΣΟΥ

ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΑΤΖΙΑΡΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΤΖΙΑΡΗΣ

ΤΑΚΗΣ ΖΗΚΟΣ
ΤΑΚΗΣ ΖΗΚΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΚΕΡΜΑΝΙΔΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΚΕΡΜΑΝΙΔΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ (ΓΟΥΛΑΣ) ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ (ΓΟΥΛΑΣ) ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

ΣΟΦΙΑ (ΦΩΦΩ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΔΑΚΟΥ
ΣΟΦΙΑ (ΦΩΦΩ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ ΔΑΚΟΥ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΝΑΜΕΝΤΟΣ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΝΑΜΕΝΤΟΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΟΥΜΙΩΤΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΟΥΜΙΩΤΗ

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ