Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Πλούσιο πρόγραμμα δράσης για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ

Εντείνονται οι προετοιμασίες σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία

Με περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, με την προκήρυξη του ΠΑΜΕ αλλά και τις ανακοινώσεις των Σωματείων, οι ταξικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη δίνουν τη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου που οργανώνει το ΠΑΜΕ με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους.

Καλούν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά, γυρίζοντας την πλάτη στις ψεύτικες υποσχέσεις από την κυβέρνηση αλλά και στα πανηγύρια που στήνονται - με αφορμή και το γεγονός ότι τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ είναι οι ΗΠΑ - για το ρόλο που παίζει η χώρα στην προώθηση των επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην περιοχή. Απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους της πόλης να δώσουν απάντηση στην πολιτική που φέρνει ένταση της εκμετάλλευσης, φτώχεια και πολέμους, κλιμακώνοντας την πάλη μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τη νεολαία και τις γυναίκες, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων, της φοροληστείας, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής ώστε να βγουν στο προσκήνιο οι δικές τους ανάγκες, κόντρα σε κυβέρνηση - κεφάλαιο - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Χτες εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν στις διοικητικές υπηρεσίες του δήμου Θέρμης, σε παιδικούς σταθμούς, σε επισιτιστικές αλυσίδες και πιάτσες στην Καλαμαριά, σε καταστήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης και σε σούπερ μάρκετ.

Επίσης, χτες πραγματοποιήθηκε διευρυμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Λογιστών Θεσσαλονίκης, για τον καλύτερο σχεδιασμό της δουλειάς μπροστά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Οι εξορμήσεις των Σωματείων συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη:

-- Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης προγραμματίζει περιοδείες στην καθαριότητα του δήμου Θερμαϊκού.

-- Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Κ. Μακεδονίας (ΣΕΤΕΠΕ) οργανώνει εξόρμηση στο Νοσοκομείο Παπανικολάου σε μάγειρες και τραπεζοκόμους.

-- Η Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης θα περιοδεύσει στις ελεγκτικές εταιρείες «Κpmg» - «Grand Thorton» - ΣΟΛ.

-- Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης προγραμματίζει εξόρμηση στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στα ανατολικά.

Παράλληλα, οργανώνονται Γενικές Συνελεύσεις σωματείων: Το Σάββατο 1/9, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ θα πραγματοποιηθεί συνέλευση του Συνδικάτου Βιομηχανικού Επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας. Την Κυριακή 2/9, στις 10 π.μ., στο ΕΚΘ θα γίνει συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των δράσεων για την ανάδειξη των λαϊκών προβλημάτων, την επόμενη βδομάδα προγραμματίζονται παρεμβάσεις για το οξυμένο πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών. Προγραμματίζονται: Την Τρίτη 4/9, στις 11 π.μ., κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΣΘ. Την Τετάρτη 5/9, στις 3 μ.μ., πανεξόρμηση στον τερματικό σταθμό στο ΙΚΕΑ. Την Πέμπτη 6/9 πικετοφορίες στις δυτικές συνοικίες, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Γαλοπούλου στην Ξηροκρήνη και στην πλατεία Ευόσμου.

Σήμερα η συνέντευξη Τύπου των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών

Παράλληλα, τις προετοιμασίες τους ενόψει των κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ εντείνουν Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Σήμερα Πέμπτη, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στις 12 το μεσημέρι, στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά, τη συνέντευξη διοργανώνουν: Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά, ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», ο Σύλλογος Αγροτών Βέροιας, ο Αγροτικός Σύλλογος Κατερίνης «Δήμητρα», ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Κατερίνης «Αγ. Μοδέστος», ο Αγροτικός Σύλλογος Γυψοχωρίου «Η Ενότητα», ο Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου, εκπρόσωποι από τις Αγροτικές Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Προετοιμασίες σε άλλες πόλεις για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Παράλληλα με τις ετοιμασίες στη Θεσσαλονίκη, προετοιμασίες για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 8 Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ προχωρούν από συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς και σε άλλες πόλεις.

Στη Θεσσαλία πραγματοποιήθηκαν προχτές συσκέψεις σε Λάρισα και Τρίκαλα, για την οργάνωση της συμμετοχής των εργαζομένων της περιοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, αλλά και γενικότερα για την οργάνωση της δράσης κατά της αντεργατικής πολιτικής.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας οργάνωσε σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων του, στην οποία συζητήθηκε το σχέδιο δράσης. Η μετακίνηση από τη Λάρισα προς τη Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο στις 8 Σεπτέμβρη θα είναι δωρεάν και η αναχώρηση των λεωφορείων του ΕΚΛ θα γίνει στις 2.30 μ.μ., μπροστά από το κτίριο του ΤΕΕ, δίπλα στον Πηνειό. Αποφασίστηκε τις επόμενες μέρες να γίνουν άμεσα συνεδριάσεις των ΔΣ των σωματείων, για να καταρτιστεί συγκεκριμένο πρόγραμμα περιοδειών στους χώρους δουλειάς. Επιπλέον, για την Τρίτη 4/9 προγραμματίζεται παράσταση διαμαρτυρίας στα ιατρεία του ΠΕΔΥ, στις 11 π.μ., διεκδικώντας την άμεση κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων σε γιατρούς, νοσηλευτές και εξοπλισμό. Αποφασίστηκε ακόμα συνέχιση των παρεμβάσεων για τη διεκδίκηση της κατασκευής ιδιόκτητου κτιρίου του ΕΦΚΑ, για να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, χωρίς τροφεία, καθώς και για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.

Στα Τρίκαλα, η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων του νομού, εκλεγμένων σε Διοικητικά Συμβούλια, καθώς και εργαζομένων που δραστηριοποιούνται σε χώρους δουλειάς και κλάδους μέσα από Επιτροπές Αγώνα. Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ, τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από τα Τρίκαλα για τη Θεσσαλονίκη στις 2 μ.μ., από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Με τις τοποθετήσεις στη σύσκεψη μεταφέρθηκε πείρα από τους χώρους δουλειάς και αναδείχθηκαν πρωτοβουλίες σωματείων, τα οποία προχωρούν σε σχεδιασμό δουλειάς, έχουν καθορίσει διευρυμένες συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, ενώ προετοιμάζουν εξορμήσεις με ειδικά υλικά ανά κλάδο, για να ανοίξει ουσιαστικά η συζήτηση με τους εργαζόμενους.

Την οργανωμένη μετακίνηση στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη προετοιμάζουν επίσης σωματεία και φορείς από πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Συγκεκριμένα, λεωφορεία θα αναχωρήσουν από: Κομοτηνή, 1 μ.μ., μπροστά από το Δημαρχείο. Ξάνθη, 2 μ.μ., από την πλατεία Ελευθερίας. Καβάλα, 3 μ.μ., από το Δημοτικό Κήπο. Δράμα, 2.30 μ.μ., από την κεντρική πλατεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγαλώνει η στήριξη του συλλαλητηρίου για την Υγεία στις 8 Δεκέμβρη(1/12/2021)
Εντείνονται οι προετοιμασίες από τις ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις(1/9/2017)
«Ανεβάζουν στροφές» Συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές(27/8/2014)
Με αποφασιστικότητα στην τελική ευθεία(27/2/2007)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org