Τρίτη 28 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Πέθανε ο Τζον Μακέιν

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 81 ετών από καρκίνο στον εγκέφαλο ο Αμερικανός Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν. Ηταν γιος και εγγονός Αμερικανών ναυάρχων. Ακολούθησε τη στρατιωτική καριέρα μέχρι το 1982, όταν αποστρατεύτηκε από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό με το βαθμό του μοίραρχου. Το 1967 συμμετείχε ως πιλότος βομβαρδιστικού στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο του Βιετνάμ, όπου τραυματίστηκε και αιχμαλωτίστηκε μέχρι το 1973.

Οπως και όλοι οι αστοί πολιτικοί των ΗΠΑ, στήριξε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αιματοκυλίσματα λαών και ήταν υπερήφανος γι' αυτό. Τον γύρο του διαδικτύου είχαν κάνει πριν μερικά χρόνια οι φωτογραφίες που είχε βγάλει λίγο μετά τη λεγόμενη «Αραβική Ανοιξη», το 2012 και το 2013, με Σύρους «αντικαθεστωτικούς» που αποτέλεσαν αργότερα τη «μαγιά» των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» (μεταξύ των οποίων ο μετέπειτα αρχηγός του, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι) και του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού». Είχε επαφές με Ουκρανούς εθνικιστές και φασίστες.

Στην κηδεία του Μακέιν δεν θα παραστεί ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μετά από αίτημα που είχε εκφράσει ο Μακέιν. Στη σφοδρή κόντρα που είχε μαζί του, ο Τραμπ είχε πει ότι θεωρεί «ήρωες όσους δεν αιχμαλωτίστηκαν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ