Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Μεγάλες πυρκαγιές σε Κέρκυρα και Κρήτη

Μεγάλες διαστάσεις πήρε η φωτιά στην Κέρκυρα
Μεγάλες διαστάσεις πήρε η φωτιά στην Κέρκυρα
Σε εξέλιξη με συνεχείς αναζωπυρώσεις βρισκόταν χτες μέχρι αργά το βράδυ πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση, σε πλαγιά με κυπαρίσσια, ανάμεσα στις κοινότητες Ραχτάδες και Βελονάδες στην Κέρκυρα. Αμεσα κινητοποιήθηκαν και επιχειρούσαν στο σημείο 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 3 αεροσκάφη τύπου PZL και 2 Καναντέρ. Εγινε εκκένωση κοντινού χωριού για προληπτικούς λόγους. Η πυρκαγιά θεωρούνταν δύσκολη και πληροφορίες έκαναν λόγο για τεράστια ζημιά στο φυσικό περιβάλλον.

Σε εξέλιξη βρισκόταν επίσης μέχρι χτες το βράδυ, αλλά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στα όρια των νομών Χανίων - Ρεθύμνης, σε δασική έκταση στην περιοχή Λαππαίων Ρεθύμνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε από την Ασή Γωνιά Χανίων και κατευθύνεται προς την περιοχή Μαρουλού Ρεθύμνου λόγω των ΒΔ ανέμων.

Τέλος, πυρκαγιά ξέσπασε χτες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Κανάκια Σαλαμίνας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπήρχε κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς, η οποία ενδέχεται να ξεκίνησε από γεμάτους κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται δίπλα στα δέντρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ