Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΡΟΔΟΣ
Συνεχίζεται η απεργία των οδηγών τουριστικών λεωφορείων

Συνεχίστηκαν χτες, για τέταρτη μέρα, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των οδηγών τουριστικών λεωφορείων στη Ρόδο. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται από το Σάββατο σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, με αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενώ παλεύουν επίσης για να μπει τέρμα στα ατελείωτα ωράρια με τα οποία αναγκάζονται να δουλεύουν.

Η απεργία συνεχίστηκε κόντρα στην προσπάθεια της εργοδοσίας να την χτυπήσει. Υπενθυμίζεται ότι ενάντια στην απεργία έχει κινηθεί η επιχείρηση «Ελληνικά Λεωφορεία ΑΕ», η εταιρεία με τα περισσότερα λεωφορεία και εργαζόμενους, καταθέτοντας αγωγή με την οποία επιδιώκει να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την κινητοποίηση. Η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου αναμένεται. Στο μεταξύ, συνεχίζονται και οι προσπάθειες δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού. Μετά τις απειλές και τις πιέσεις που επιστράτευσαν, οι εργοδότες τώρα φέρνουν οδηγούς από την Αθήνα προκειμένου να κινήσουν τα λεωφορεία.

Στο πλευρό των απεργών βρίσκονται οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Από χτες κλιμάκιο της Γραμματείας Ρόδου του ΠΑΜΕ μαζί με τον Θανάση Οικονόμου, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), πραγματοποιούν περιοδείες και συζητούν με τους εργαζόμενους για τα δίκαια αιτήματα και την προοπτική του αγώνα τους. Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του έχει καταδικάσει ως πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους τις ενέργειες με τις οποίες η εργοδοσία χτυπά την απεργία των οδηγών «που ζητούν μεροκάματο και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ