Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Βενεζουέλα (ξημερώματα Τετάρτης ώρα Ελλάδας), σε αγροτική περιοχή 19 χιλιόμετρα από τη μικρή πόλη Γιαγκουαραπάρο (περίπου 400 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας), με εστιακό βάθος περίπου 5 χιλιόμετρα, χωρίς να αναφερθούν απώλειες, παρά μόνο υλικές ζημιές. Ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί, ενώ ο κύριος σεισμός έγινε αισθητός στις επαρχίες Σούκρε, Μόναγας και Μιράντα. Στην περιοχή έχουν σπεύσει όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Μια γυναίκα σκοτώθηκε χτες στην πόλη Μορεσνέτ του Βελγίου, όταν άντρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε εστιατόριο. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ υπήρχαν και αρκετοί τραυματίες, ενώ από τις πρώτες πληροφορίες δεν είχαν αποσαφηνιστεί τα κίνητρα της επίθεσης, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις δεν πρόκειται για «τρομοκρατική επίθεση». Ο δράστης συνελήφθη λίγο μετά.

ΡΙΑΝΤ.-- Εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας ζήτησε χτες να επιβληθεί θανατική ποινή σε πέντε αγωνιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν προσαχθεί ενώπιον ενός ειδικού δικαστηρίου για «υποθέσεις τρομοκρατίας», μεταξύ των οποίων είναι η σιίτισσα Ισρα αλ Γομγάμ.

ΟΡΕΓΚΟΝ.-- Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χτες σε θαλάσσια περιοχή 302 χλμ. δυτικά του Μπάντον, στη δυτική Πολιτεία Ορεγκον, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Γεωλογικής Επισκόπησης των ΗΠΑ (USGS). Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος περίπου 10 χλμ., σύμφωνα με την ιστοσελίδα του USGS, ενώ δεν υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι, ούτε αναφορές για απώλειες.

ΒΑΛΕΤΑ.-- Το Πολεμικό Ναυτικό της Μάλτας ανακοίνωσε χτες ότι ανέσυρε δύο σορούς και διέσωσε άλλους 100 ανθρώπους από ένα πλεούμενο που κινδύνευε να βυθιστεί, ενώ συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την τύχη των 177 μεταναστών που περισυνελέγησαν την περασμένη βδομάδα από την ιταλική Ακτοφυλακή. Το πλεούμενο βρισκόταν 68 ναυτικά μίλια (126 χιλιόμετρα) νότια της Μάλτας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ