Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ - 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
Εκδηλώσεις από την Κρήτη έως την Ηπειρο

«Ηταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος... Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!». Το κεντρικό σύνθημα του Φεστιβάλ, που συμπυκνώνει το σύγχρονο κάλεσμα του Κόμματος και της ΚΝΕ προς τη νεολαία, απλώνεται παντού μέσα από τις εκδηλώσεις που συνεχίζονται σε όλη τη χώρα. Αναλυτικά αυτές τις μέρες είναι προγραμματισμένες οι εξής εκδηλώσεις:

Σήμερα Πέμπτη

Τη σκυτάλη των φεστιβαλικών ραντεβού παίρνει το Αλιβέρι της Εύβοιας, όπου θα γίνει εκδήλωση (που ήταν προγραμματισμένη για τα τέλη Ιούλη και είχε αναβληθεί) στις 8.30 μ.μ., στο 1ο Δημοτικό Σχολείο. Στις 9.15 μ.μ. θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα, που αρχίζει στις 8.30 μ.μ., περιλαμβάνει ακόμα: Συναυλία έντεχνου τραγουδιού με τους Γ. Ιακώβου και Μ. Ρέτσα, βιντεοπροβολή για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς» και λαϊκό γλέντι με τους Π. Κυριώτη και Π. Τζανή.

Στο Καστέλι Κισσάμου Χανίων θα γίνει εκδήλωση στην πλατεία Τζανακάκη, στις 9 μ.μ., με αφιέρωμα στον κομμουνιστή καλλιτέχνη Μάνο Κατράκη. Οπως σημειώνει η Οργάνωση για τον μεγάλο ηθοποιό, «δίδαξε και "ποίησε" ήθος πάνω στη θεατρική σκηνή, αλλά και στην καθημερινή "σκηνή" του αγώνα, στο Μακρονήσι, στον Αη Στράτη, στην Ικαρία. Επιλέγουμε να τιμήσουμε τον Μάνο Κατράκη στον τόπο καταγωγής του, την Κίσσαμο. Στο πρόσωπο του Μάνου Κατράκη τιμάμε τα χιλιάδες μέλη και στελέχη του ΚΚΕ που φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και όχι απλά δεν υπέγραψαν δήλωση μετανοίας, αλλά μετέτρεψαν τις φυλακές σε κάστρα αγώνα». Θα ακολουθήσουν πολιτική ομιλία από τον Νίκο Αποστολίδη, Γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Χανίων και μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ, και κρητικό γλέντι από τους Κ. Παχάκη, Κ. Λιβυάκη και Α. Κλειδουχάκη.


Στην Τήνο, εκδήλωση θα γίνει στις 8 μ.μ., στην παλιά Ψαραγορά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Παραδοσιακούς χορούς, ομιλία από τον Νίκο Στραβοπόδη, στέλεχος της ΚΝΕ, λαϊκό γλέντι από τους Πέτρο Κουσουνάδη, Περικλή Μαλακατέ, Βάνα Πρωτόπαπα και Γιώργο Τσιφρικά. Στο χώρο θα λειτουργούν έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και παιδότοπος για τους μικρούς επισκέπτες.

Το Σάββατο 25 Αυγούστου

Στο Αίγιο, η εκδήλωση του Φεστιβάλ θα γίνει στην πλατεία Ποσειδώνα. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο. Στο χώρο θα λειτουργούν έκθεση των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» και παιδότοπος, όπου θα δοθεί παράσταση Καραγκιόζη.

Στη Χαλκιδική, εκδήλωση θα γίνει στην παραλία των Νέων Μουδανιών στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Κυριάκος Παρθενιάδης, Γραμματέας της ΤΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ.

Στην Τσαριτσάνη Λάρισας, γίνεται επίσης εκδήλωση στις 9.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τους Δημήτρη Μπουρνάκα και Νίκο Αλεξόπουλο. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής».

Στην Κω, εκδήλωση θα γίνει στο Πάρκο Ξενία και θα περιλαμβάνει: Συναυλία από μαθητικό συγκρότημα του νησιού με τους Βασίλη Κεφαλιανό, Κλαούντιο Χαμίτι και Παντελή Κόλια. Μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ. Ομιλία από τον Θάνο Μπίμπα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Νησιώτικο - κρητικό γλέντι από τον Βασίλη Κόκκαλη και την ορχήστρα του. Στο χώρο θα υπάρχουν θεματικές εκθέσεις, έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και παιδότοπος.

Τη Δευτέρα 27 Αυγούστου

Στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, εκδήλωση θα γίνει στις 8.30 μ.μ., στο Θεατράκι της Παραμυθιάς. Οι δραστηριότητες θα αρχίσουν από νωρίς το απόγευμα, στις 6 μ.μ., με τουρνουά πινγκ πονγκ. Αργότερα, στην εκδήλωση, το πρόγραμμα θα αρχίσει με βιντεοπροβολή για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ, θα ακολουθήσει ομιλία και συζήτηση με την Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας της ΚΝΕ, μετά θα γίνει σύνδεση μέσω «Skype» με μαθητές από την Πρέβεζα και συζήτηση σχετικά με το μαθητικό κίνημα, και η βραδιά θα κλείσει με λαϊκό γλέντι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ