Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Καταγγέλλει αντεργατικές μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής

Τις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής Καλαμάτας, που προσπαθεί να περάσει αντεργατικές διατάξεις στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) αλλά και να αποσπάσει δηλώσεις νομιμοφροσύνης από τους εργαζόμενους στις διατάξεις αυτές καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης - Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Μεσσηνίας.

Η δημοτική αρχή μάλιστα προσπαθεί να περάσει τις αλλαγές αυτές με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα), ενώ οι διατάξεις αφορούν στον Κανονισμό Λειτουργίας που είναι αναπόσπαστο κομμάτι επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το Σωματείο θεωρεί απαράδεκτες τις διατάξεις, ζητά να αναβληθεί η συζήτηση, να αποσυρθούν συγκεκριμένα άρθρα και να γνωστοποιηθεί ολοκληρωμένη η εισήγηση για την τροποποίηση του ΟΕΥ.

Ως προς το περιεχόμενο των διατάξεων το Σωματείο αναφέρει ότι μέσα από αυτές η δημοτική αρχή προσπαθεί «να θεσμοθετήσει εργασιακές σχέσεις εντατικοποίησης της εργασίας, με παράλληλα καθήκοντα. Το χειρότερο από όλα, επιχειρεί να αποσπάσει αποδοχή του σωματείου κάτω από απειλές καταγγελίας της Σύμβασης εργασίας, απαιτώντας και δηλώσεις νομιμοφροσύνης».

Μεταξύ άλλων στις επίμαχες διατάξεις αναφέρεται ότι «η μη αποδοχή των όρων του παρόντος Οργανισμού αποτελεί και καταγγελία της Σύμβασης εργασίας εκ μέρους του εργαζομένου (...) Πριν από κάθε νέα πρόσληψη, ο υπό πρόσληψη υπάλληλος λαμβάνει γνώση του ΟΕΥ και υποβάλλει δήλωση αποδοχής του, η οποία αποτελεί προϋπόθεση σύναψης σύμβασης εργασίας μεταξύ της ΔΕΥΑΚ και του ιδίου» και ότι «μπορούν να ανατίθενται παράλληλα καθήκοντα στα ίδια άτομα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ