Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Την κατεδάφιση της γέφυρας Μοράντι θα παραγγείλουν εισαγγελείς

ΓΕΝΟΒΑ.--

Την κατεδάφιση της γέφυρας Μοράντι είναι έτοιμοι να παραγγείλουν εισαγγελείς, καθώς το τμήμα που δεν κατέρρευσε αποτελεί απειλή για τα εκκενωμένα σπίτια και άλλα κτίρια που βρίσκονται από κάτω.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις εισαγγελικές έρευνες, η κατάρρευση της οδογέφυρας στη Γένοβα που προκάλεσε το θάνατο 43 ανθρώπων οφείλεται σε ένα συνδυασμό διαφόρων παραγόντων: «Οι έρευνες επικεντρώνονται σε μια σειρά από πιθανές αιτίες, που θα μπορούσαν να ισχύουν ταυτόχρονα ή και όχι», δήλωσε χτες ο επικεφαλής των ερευνών, Φραντσέσκο Κόζι. Θυμίζουμε πως μελέτες και ειδικοί αποκαλύπτουν ότι εδώ και πολλά χρόνια ήταν γνωστές οι κακοτεχνίες και η ελλιπής συντήρηση της γέφυρας, που ανήκει στην εταιρεία «Autostrade» του ομίλου «Benetton», ενώ πολλοί είχαν ζητήσει την κατεδάφισή της. Ωστόσο, το κριτήριο του κέρδους, που υπηρετούν το αστικό κράτος και ιδιωτικές εταιρείες, είναι αυτό που οδήγησε στην τραγωδία.

Πνιγμένοι σε χείμαρρο

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από μεγάλη άνοδο της στάθμης του νερού σε ποταμό στη νότια Ιταλία, στο εθνικό πάρκο Πολίνο της Καλαβρίας, τη Δευτέρα το απόγευμα. Επρόκειτο για εκδρομείς που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου Ραγκανέλο.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, διασώθηκαν 23 άνθρωποι, ενώ υπήρχαν πληροφορίες για συνολικά 36 άτομα που βρίσκονταν στην περιοχή την ώρα που τα θύματα εγκλωβίστηκαν. Εκφράζονταν φόβοι για περισσότερα θύματα, καθώς κάποιοι είχαν μπει στο φαράγγι χωρίς επίσημους οδηγούς και δεν είχαν καταγραφεί.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org