Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

Σαβίνα Γιαννάτου
Σαβίνα Γιαννάτου
Το 13ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, που ξεκίνησε στις 8 Αυγούστου 2018, με την Ευδοκία Μωϋσίδου και την Ντόρα Μπακοπούλου στο πιάνο, διαρκεί έως το Σάββατο 25 Αυγούστου. Οι πέντε μουσικές του βραδιές, που ακολουθούν, χαρακτηρίζονται από ένα μεγάλο φάσμα έργων μουσικής δωματίου και ένα αφιέρωμα στη γαλλική μουσική και ολοκληρώνεται με ένα αφιέρωμα σε τραγούδια της Μεσογείου, ανάμεσά τους και τραγούδια της Λένας Πλάτωνος και του Μάνου Χατζιδάκι, με την Σαβίνα Γιαννάτου και τον Σπύρο Μάνεση στο πιάνο, στην παραλία της Αύρας.

Kυριακή 19/8 (Αυλή Ναού του Σωτήρος): «Τα πιο λαμπερά αστέρια», Κουαρτέτο «Σελήνη»: Nadia Kalmykova (Ρωσία) βιολί, Liubov Kalmykova (Ρωσία) βιολί, Loredana Apetrei (Ρουμανία) βιόλα, Λουκία Λουλάκη (Ελλάδα) βιολοντσέλο. Συμπράττει η Αλεξία Μουζά (πιάνο).

Τετάρτη 22/8 (Αυλή Ναού του Σωτήρος): «Βλαντιβοστόκ - Παρίσι»: Ντόρα Μπακοπούλου (πιάνο), Ευδοκία Μωϋσίδου (σοπράνο).

Παρασκευή 24/8 (Αυλή Ναού του Σωτήρος), «Αφιέρωμα στη Γαλλική Μουσική, με μία εξαίρεση...»: Νεφέλη Μούσουρα (πιάνο), Στάθης Καραπάνος (φλάουτο), Γιάννος Γιοβάνος (βιολοντσέλο).

Σάββατο 25/8 (παραλία της Αύρας), «Ενας διάλογος για φωνή και πιάνο» - Τραγούδια της Μεσογείου αλλά και Λ. Πλάτωνος και Μ. Χατζιδάκι. Η Σαβίνα Γιαννάτου συναντά τον πιανίστα Σπύρο Μάνεση με ένα ρεπερτόριο που συνδυάζει την παράδοση διαφόρων χωρών με την jazz και τον αυτοσχεδιασμό. Μια συναυλία με τραγούδια από τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, Κορσική, Σικελία, Ελλάδα, Αλβανία, τραγούδια ισπανο-εβραϊκά και αραβικά, αλλά και με τραγούδια της Λένας Πλάτωνος και του Μάνου Χατζιδάκι.

Ολες οι συναυλίες αρχίζουν στις 9 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ, κανονικό, 6 ευρώ παιδιά & νέοι έως 22 ετών, κάτοχοι κάρτας ανεργίας, ΑμεΑ. Πώληση εισιτηρίων: στους χώρους των συναυλιών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ