Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Οιδίπους επί Κολωνώ» στην Επίδαυρο

Ο «Οιδίπους επί Κολωνώ» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου, θα είναι η τελευταία παράσταση που θα ανέβει για φέτος στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 17 και 18 Αυγούστου. Μια παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αρχαίου Δράματος του Φεστιβάλ Συρακουσών.

Ο Γιάννης Κόκκος επανέρχεται στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, παρουσιάζοντας την εμβληματική τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους επί Κολωνώ», συγκεντρώνοντας έναν μεγάλο θίασο Ιταλών ηθοποιών, με προεξάρχοντα τον Massimo De Francovich στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Σημειώνει ο σκηνοθέτης σχετικά με την τραγωδία: «Τραγωδία για τα σύνορα, πραγματικά και μεταφυσικά, για το μυστήριο της ανθρώπινης ελευθερίας παρά την παντοδυναμία των θεών, για την ευθύνη, για τα γηρατειά, για την πολιτική διαχείριση της πόλης, ο "Οιδίπους επί Κολωνώ" είναι επίσης ένα χαμηλόφωνο ποίημα, ένα πνευματικό ταξίδι. Από τις Συρακούσες στην Επίδαυρο, η παράστασή μας θα μεταφέρει τα βήματα του Οιδίποδα έως το ιερό δάσος των Ερινύων, όπου αποθεώνεται».

Ο Οιδίποδας, έχοντας εγκαταλείψει τη Θήβα μετά την αποκάλυψη των εγκλημάτων του, φτάνει ως πρόσφυγας στον Κολωνό. Καταδικασμένος από τους θεούς, αναζητά λύτρωση στην Αθήνα, μια πόλη που τον υποδέχεται για λόγους ηθικής αλλά και συμφέροντος.

Οι ελληνικοί υπέρτιτλοι είναι σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ