Τρίτη 14 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το ΚΚΕ δίπλα στους πληγέντες

Αυτήν την κατάσταση αντίκρισε το κλιμάκιο του ΚΚΕ που βρέθηκε στην περιοχή από την πρώτη στιγμή
Αυτήν την κατάσταση αντίκρισε το κλιμάκιο του ΚΚΕ που βρέθηκε στην περιοχή από την πρώτη στιγμή
Δυνάμεις του ΚΚΕ βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στα μεγάλα μέτωπα της φωτιάς στα Ψαχνά, δίπλα στους κατοίκους των χωριών που κινδύνευσαν στην κεντρική Εύβοια. Χτες, Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε περιοδεία στα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, από στελέχη της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με εκπροσώπους της περιφέρειας, του δήμου και της Πυροσβεστικής και ενημερώθηκε για την κατάσταση. Διαπίστωσαν πως η ζημιά είναι μεγάλη, με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν πως κάηκαν 10 - 12.000 στρέμματα γης, με πεύκα, ελαιώνες και μελίσσια.

Ο Γιώργος Μαρίνος σε δηλώσεις του ανέφερε: «Πρώτο βασικό ζήτημα είναι η συνεχής ετοιμότητα με όλες τις απαραίτητες δυνάμεις και το σχέδιο ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος. Να μην υποτιμηθεί το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων. Να υπάρχει σχέδιο για την προφύλαξη κατοίκων και χωριών. Χρειάζεται πολύ άμεσα να γίνει καταγραφή ζημιών και να υπάρξει συνολική αποζημίωση. Δεν πρέπει να υπάρξει κανείς εφησυχασμός. Θέλουμε να σημειώσουμε ότι οι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν πολύωρη μάχη μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

Θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ έχει αναδείξει τις ευθύνες των κυβερνήσεων και του κράτους και με ιδιαίτερη επιμονή έχει θέσει το ζήτημα των ουσιαστικών μέτρων πρόληψης. Γι' αυτό άλλωστε από το Μάη προχώρησε σε Επερώτηση στη Βουλή, σε ημερίδα, σε περιοδείες και συναντήσεις με τις διοικήσεις των Πυροσβεστικών Σωμάτων συνολικά, αλλά και στη Χαλκίδα. Επιπλέον, το ΚΚΕ επισημαίνει πως ένα από τα βασικά μέτρα στην περιοχή για τη συνέχεια, είναι τα αντιπλημμυρικά έργα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ