Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 - Κυριακή 12 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Προτεραιότητα ο αγώνας για πυρόπληκτους, κατάργηση μνημονιακών νόμων και απεγκλωβισμό από ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Σε δήλωσή του για τις πολιτικές εξελίξεις, από τη Σκάλα Αταλάντης όπου παρευρέθηκε σε εκδήλωση της ΚΟ της περιοχής, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, σημείωσε το βράδυ της Παρασκευής:

«Το αμέσως επόμενο διάστημα πρέπει να αποκτήσουν προτεραιότητα τα εξής ζητήματα: Πρώτον, η άμεση αποκατάσταση των πληγέντων, με αποζημιώσεις 100%, και βεβαίως το πάρσιμο όλων των απαραίτητων μέτρων αντιπυρικής, αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής προστασίας για τη χώρα, για το λαό μας. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα μέτρα που προτείνει ήδη το εργατικό - λαϊκό κίνημα και τα έχει ως αιτήματα στις διεκδικήσεις του. Δεύτερον, η κατάργηση όλων των μνημονιακών αντιλαϊκών μέτρων. Οταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μιλά για τέλος των μνημονίων σημαίνει ότι καταργούνται όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, που έχουν ματώσει τον ελληνικό λαό 10 χρόνια τώρα. Και βεβαίως καμία μείωση σε συντάξεις, σε μισθούς, αλλά παραπέρα αύξηση των μισθών, αύξηση των συντάξεων, μείωση της φορολογίας του λαϊκού εισοδήματος. Τρίτον, απεγκλωβισμός από όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, από τις αποστολές εκτός συνόρων, από τον θανάσιμο εναγκαλισμό του ελληνικού λαού, της χώρας μας, με τις αμερικανοΝΑΤΟικές πολιτικές, τις στρατιωτικές επιλογές τόσο στα Βαλκάνια όσο και στη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, την ευρύτερη περιοχή. Αυτά πρέπει να αποτελέσουν τα ζητήματα αιχμής σήμερα, από δω και πέρα, κάθε μέρα, του οργανωμένου λαϊκού κινήματος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προτεραιότητα ο αγώνας για πυρόπληκτους, κατάργηση μνημονιακών νόμων και απεγκλωβισμό από ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς(14/8/2018)
Απατηλό το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης»(2/6/2018)
Ενίσχυση του αγώνα ενάντια στην αντεργατική επίθεση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο(2/5/2018)
Προϋπολογισμός - καρμπόν της αντιλαϊκής πολιτικής(24/12/2015)
Διαδοχικές λίστες με αντιλαϊκά μέτρα στην υπηρεσία των μονοπωλίων(5/4/2015)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org