Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ - 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Συνεχίζονται απ' άκρη σ' άκρη της χώρας οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ με σύνθημα «Ηταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος... Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!». Ενα σύνθημα εμπνευσμένο από το ποίημα «Καπνισμένο Τσουκάλι», που έγραψε ο μεγάλος κομμουνιστής ποιητής Γιάννης Ρίτσος όταν ήταν εξόριστος στο Κοντοπούλι της Λήμνου.

Το κεντρικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στον γνώριμο χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον, στις 20, 21 και 22 Σεπτέμβρη. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη, με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο χώρο του Φεστιβάλ. Στις 20.30 χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, και στη συνέχεια θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων γι' αυτές τις μέρες έχει ως εξής:

Σήμερα, Παρασκευή

-- Χανιά, στο λιμανάκι στις Καλύβες Αποκόρωνα, στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Σπύρος Αγριμάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Παρουσίαση συλλογικής ερευνητικής εργασίας μαθητών Λυκείου - Γυμνασίου Βάμου και Γυμνασίου Βρυσσών, με θέμα «Ψάχνουμε την αλήθεια που μας κρύβουν τα σχολικά βιβλία». Προβολή ντοκιμαντέρ αφιερωμένου στους τελευταίους αντάρτες της Ευρώπης, Γιώργο Τζομπανάκη και Σπύρο Μπλαζάκη, που μιλάνε οι ίδιοι για την ζωή τους. Μεγάλο κρητικό γλέντι.

Τις επόμενες μέρες


-- Λέσβος, αύριο, Σάββατο 11 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ., στο Πολύκεντρο Μανταμάδου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από την Αναστασία Βελλή, Γραμματέα του ΤΣ Λέσβου της ΚΝΕ, μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ, εκθέσεις για το Προσφυγικό και τον πόλεμο.

-- Νάξος, αύριο, Σάββατο, στις 7.30 μ.μ., στο πάρκο Δημαρχείου. Θα μιλήσει ο Ορέστης Σιώπης, μέλος της Επιτροπής Αιγαίου της ΚΝΕ. Επίσης, θα προβληθεί βίντεο του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ αφιερωμένο στα 50 χρόνια από την ίδρυση της Οργάνωσης και θα ακολουθήσουν παραδοσιακό ναξιώτικο γλέντι - με τους Γιάννη Φραντζέσκο (λαούτο/τραγούδι) και Πέτρο Φραντζέσκο (βιολί) - και λαϊκό γλέντι από νεανικό συγκρότημα.

-- Λιτόχωρο, αύριο, στις 8.30 μ.μ. στο θεατράκι στο πάρκο. Θα μιλήσει ο Ευθύμης Δημάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, και θα παρουσιαστούν αφιέρωμα στα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ και βίντεο. Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Σίσσυ Πολυδώρου, Κωστή Μπαλανίκα, Γιάννη Μπουντόλα και Βαγγέλη Καρακίτσιο.

-- Λήμνος, στο λιμάνι της Μύρινας, την Κυριακή 12 Αυγούστου. Θα μιλήσει ο Βασίλης Αμπελογιάννης, μέλος της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο, που επιμελήθηκε η ΟΒ Λήμνου της ΚΝΕ, και συναυλία από νεανικό συγκρότημα.

-- Χανιά, τη Δευτέρα 13 Αυγούστου, ιστορικός περίπατος «Ακολουθώντας τα βήματα του ΔΣΕ στα Χανιά», με σημείο εκκίνησης στο Μαδαρό Κεραμειών και προβολή ταινίας στους Αρμένους Αποκορώνου.

-- Θάσος, στην πλατεία Καλλιράχης, τη Δευτέρα 13 Αυγούστου στις 9 μ.μ. Θα μιλήσει η Μαρία Χριστοδουλέα, μέλος του Γραφείου Περιοχής του Συμβουλίου Περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ, θα παρουσιαστεί μικρό χρονικό με θέμα «Η ζωή και η δράση του ΚΚΕ στη Θάσο» και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org