Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο «Αρης» ταξιδεύει

Dimitra PSichogiou

Η μεγάλη επιτυχία του «Αρη» της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη, με τον Τάσο Σωτηράκη στον ομώνυμο ρόλο, που παρουσιάστηκε στον Τεχνοχώρο «Cartel» την περασμένη θεατρική σεζόν, λίγο πριν επιστρέψει στο θέατρο «Cartel» για τη δεύτερη περίοδο παραστάσεων, ταξιδεύει «εντός» και «εκτός» Αττικής. Το έργο «Αρης» βασίζεται στη ζωή και τους αγώνες του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, Αρη Βελουχιώτη, που ταυτίστηκε με τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια στη γερμανοϊταλική κατοχή.

Πρώτοι σταθμοί: Στις 2 Σεπτέμβρη ξεκινάει από το θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς - Νύχτες αλληλεγγύης 2018.

Στις 8 και 9 Σεπτέμβρη, ο «Αρης» φιλοξενείται από το Θεσσαλικό Θέατρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι 2018 - Νύχτες Τέχνης στην Αυλή του Μύλου».

Στις 10 Σεπτέμβρη θα παρουσιαστεί στην Κατερίνη, στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης.

Ενώ στις 11 Σεπτέμβρη ο «Αρης» θα είναι στον ιστορικό χώρο Καλύβα του Στεφανή, στη Σπερχειάδα, απ' όπου ξεκίνησε η πρώτη ανταρτοομάδα του ΕΛΑΣ, με επικεφαλής τον Αρη.

Οι επόμενες παραστάσεις θα ανακοινωθούν σύντομα.

Μουσική: Villagers of Ioannina City (VIC). Το τραγούδι «Αρη μου», σε στίχους Αγλαΐας Κλάρα, μελοποίησε και ερμηνεύει η Ερωφίλη. Το μουσικό κομμάτι της έναρξης και του τέλους είναι του Βασίλη Καραγιάννη. Ο ηθοποιός Θοδωρής Τσουανάτος και ο μικρός Πέτρος Φλωράκης «έδωσαν» τις φωνές τους. Κινησιολογία: Αγγέλα Πατσέλη. Φωτισμοί: Λάμπρος Παπούλιας. Επιμέλεια video: Ηλίας Φλωράκης. Ειδικά εφέ: Προκόπης Βλασερός. Φωτογραφίες: Δήμητρα Ψυχογυιού. Σκίτσο αφίσας: Γιώργος Γούσης. Σχεδιασμός αφίσας: Νικολέττα Διολή. Εκτέλεση παραγωγής: Φαίη Τζήμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ