Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Πέμπτη η Αραούζου στα 5 χλμ.

Καλή εμφάνιση από την Κέλλυ Αραούζου

ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Καλή εμφάνιση από την Κέλλυ Αραούζου
Την πέμπτη θέση στα 5 χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα κατέλαβε η Κέλλυ Αραούζου, στην πρεμιέρα των αγωνισμάτων του open water στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Γλασκόβης. Η Αραούζου έμεινε μετά τα μισά της κούρσας εκτός της διεκδίκησης των μεταλλίων, αλλά με ένα δυνατό φίνις κατάφερε στο τέλος να κερδίσει πέντε θέσεις και από τη δέκατη που βρισκόταν περίπου ένα χιλιόμετρο πριν από τον τερματισμό, να ανέβει πέμπτη με 57.17.3.

Η Ολλανδή Ολυμπιονίκης του Ρίο, Σάρον Φαν Ρούβεντααλ, κέρδισε εύκολα την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο με 56.01.0. Η Γερμανίδα Λεόνι Αντονία Μπεκ ακολούθησε για περίπου 3 χλμ. τη νικήτρια, στη συνέχεια έχασε έδαφος αλλά κράτησε άνετα τη δεύτερη θέση με 56.17.8, ενώ τρίτη τερμάτισε η Ιταλίδα Ρακέλε Μπρούνι με 56.49.7.

Ο Κριστιάν Γκολομέεφ, μετά τα 50 πεταλούδα (4ος με τρεις φορές πανελλήνιο ρεκόρ), μπήκε την Τετάρτη το πρωί στη μάχη των προκριματικών των 50 μ. ελεύθερο. Κολύμπησε άνετα σε 21.68, πολύ κοντά στο δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (21.66) και προκρίθηκε στους απογευματινούς ημιτελικούς με την καλύτερη επίδοση των προκριματικών. Ιδιο χρόνο έκανε και ο μεγάλος του αντίπαλος Βρετανός Μπέντζαμιν Πράουντ. Στο ίδιο αγώνισμα, ο Οδυσσέας Μελαδίνης ήταν 29ος με 22.81 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Η Αννα Ντουντουνάκη συνεχίζει τις καλές της εμφανίσεις στη Γλασκόβη και με 26.53 στον προκριματικό των 50 μ. πεταλούδα, προκρίθηκε στους απογευματινούς ημιτελικούς με τη 13η καλύτερη επίδοση.

Αντίθετα, ο Ανδρέας Βαζαίος δεν κατάφερε να προκριθεί στον ημιτελικό των 100 μ. πεταλούδας. Με 52.89 στους προκριματικούς ήταν 18ος στην κατάταξη και έμεινε εκτός ημιτελικών, ως δεύτερος επιλαχών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ