Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
«Χάλκινος» ο Χρήστου

Ο «χάλκινος» Απόστολος Χρήστου

Copyright 2018 The Associated

Ο «χάλκινος» Απόστολος Χρήστου
Ο Απόστολος Χρήστου κέρδισε το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στη Γλασκόβη, τερματίζοντας στην 3η θέση των 100 μ. ύπτιο. Ο Ελληνας κολυμβητής έκανε μια καταπληκτική κούρσα και με ένα ντεμαράζ στα τελευταία 50 μέτρα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Χρήστου ήταν 3ος και πριν από δύο χρόνια στο Λονδίνο. Ο 22χρονος πρωταθλητής τερμάτισε σε 53.72 δευτερόλεπτα, αρκετά κοντά στο ατομικό του ρεκόρ (53.36). 1ος αναδείχθηκε ο Κλίμεντ Κολέσνικοφ από τη Ρωσία με 52.53, που είναι νέο παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων, και 2ος ο επίσης Ρώσος Εβγκένι Ρίλοφ με 52.74.

Σπουδαία κούρσα έκανε ο Κριστιάν Γκολομέεβ στον τελικό των 50 μ. πεταλούδα. Ο Ελληνας κολυμβητής κατέλαβε την 4η θέση στον τελικό του αγωνίσματος, ενώ θα μπορούσε να είχε κατακτήσει και μετάλλιο. Ο 25χρονος κολυμβητής τερμάτισε την απόσταση σε 23.19 δευτερόλεπτα, βελτιώνοντας για τρίτη φορά το πανελλήνιο ρεκόρ που κατέχει ο ίδιος, καθώς το είχε βελτιώσει ήδη δύο φορές στον προκριματικό και στον ημιτελικό. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Αντρέι Γκοβόροφ από την Ουκρανία με χρόνο 22.48 δευτερόλεπτα. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Μπέντζαμιν Πράουντ από τη Μεγάλη Βρετανία με 22.78, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ολεγκ Κόστιν από τη Ρωσία με 22.97.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Βαζαίος δεν κατάφερε να διατηρήσει τα σκήπτρα του στα 200 μ. μεικτής ατομικής, αφού τερμάτισε 5ος στον τελικό. Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο Λονδίνο βρισκόταν στη διεκδίκηση μεταλλίου στα πρώτα 150 μέτρα, ωστόσο στο ελεύθερο έμεινε από δυνάμεις, με συνέπεια να μην κάνει καλό φίνις και να τερματίσει με 1:58.88, μαζί με τον Βρετανό Μαρκ Σάρανεκ στην 5η θέση. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ελβετός Ζερεμί Ντεσπλάνς με 1:57.04, το αργυρό ο Γερμανός Φίλιπ Χάιντς με 1:57.83 και το χάλκινο ο Βρετανός Μαξ Λίτσφιλντ με 1:57.96.

Μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 100 μ. ύπτιο, ο Απόστολος Χρήστου συνεχίζει ορεξάτος τις προσπάθειές του στο Ευρωπαϊκό της Γλασκόβης και φιλοδοξεί για νέες διακρίσεις. Ο Ελληνας πρωταθλητής κολύμπησε στον προκριματικό των 200 μ. ύπτιο, το πρωί της Τρίτης, και με 1.59.30 πέρασε στους απογευματινούς ημιτελικούς, με την 10η καλύτερη επίδοση απ' όσους προκρίθηκαν. Φυσικά έχει τη δυνατότητα να πάει ακόμα καλύτερα και να μπει σε έναν ακόμα τελικό.

Με τη 16η καλύτερη επίδοση προκρίθηκε στους ημιτελικούς των 50 μ. πρόσθιο ο Γιάννης Καρπουζλής, με 27.74, καθώς κατετάγη μεν 17ος, αλλά ήταν μπροστά του τρίτος Βρετανός (και σύμφωνα με τον κανονισμό δεν μπορούν να προκριθούν περισσότεροι από δύο από την ίδια χώρα). Ο Καρπουζλής κολύμπησε σε μια γρήγορη προκριματική σειρά, στην οποία μετείχε και ο Ανταμ Πίτι, που έκανε ρεκόρ αγώνων με 26.50.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ