Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Με εκδηλώσεις στη Λαμία σήμερα και σε Ικαρία και Θάσο αύριο, συνεχίζεται το καλοκαιρινό ταξίδι του Φεστιβάλ σε όλη τη χώρα. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τις επόμενες ημέρες έχει ως εξής:

Σήμερα Τετάρτη

Στη Λαμία, στην πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς, στις εργατικές κατοικίες στα Γαλανέικα στις 8 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό από την Δήμητρα Γεροκούδη, μέλος του Τομεακού Γραφείου Φθιώτιδας της ΚΝΕ, προβολή βίντεο «100 χρόνια ΚΚΕ» και θεατρική παράσταση με τίτλο «Η που θα τρελαθούμε ή που θα ξεσηκωθούμε» , που επιμελήθηκαν και παρουσιάζουν μέλη της ΤΟ Φθιώτιδας της ΚΝΕ.

Αύριο Πέμπτη:

-- Ικαρία, στον Καραβόσταμο (Ρέμα), στις 9 μ.μ. Θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, στέλεχος του ΚΚΕ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης: Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ από ομάδα της ΚΝΕ. Εκθεση και προβολή βίντεο για τις ηρωικές μορφές του νησιού και την Ιστορία του Κόμματος. Εκθέσεις με θέμα «Να σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το ψωμί» και «Γιατί γεμίζουν με αντικομμουνισμό τα βιβλία μας;». Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και γλέντι με το συγκρότημα του Κυριάκου Σταυριανουδάκη. Στο χώρο θα λειτουργούν έκθεση βιβλίου και παιδότοπος.

-- Θάσος, στα Λιμενάρια, στις Αποθήκες Μεταλλείων, στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συναυλία με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη και παρουσίαση αφιερώματος για το ελληνικό τραγούδι από το Μουσικό Εργαστήρι Θάσου.

Τις επόμενες μέρες

-- Χανιά, στο Λιμανάκι στις Καλύβες Αποκόρωνα, την Παρασκευή 10 Αυγούστου στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Σπύρος Αγριμάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ, και το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Παρουσίαση συλλογικής ερευνητικής εργασίας μαθητών Λυκείου - Γυμνασίου Βάμου και Γυμνασίου Βρυσσών, με θέμα «Ψάχνουμε την αλήθεια που μας κρύβουν τα σχολικά βιβλία». Προβολή ντοκιμαντέρ αφιερωμένου στους τελευταίους αντάρτες της Ευρώπης, Γιώργο Τζομπανάκη και Σπύρο Μπλαζάκη, που μιλάνε οι ίδιοι για την ζωή τους. Μεγάλο κρητικό γλέντι.

-- Νάξος, το Σάββατο 11 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ. στο πάρκο Δημαρχείου. Θα μιλήσει ο Ορέστης Σιώπης, μέλος της Επιτροπής Αιγαίου του ΚΣ της ΚΝΕ. Επίσης, θα προβληθεί βίντεο του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ αφιερωμένο στα 50 χρόνια από την ίδρυση της Οργάνωσης και θα ακολουθήσουν παραδοσιακό ναξιώτικο γλέντι - με τους Γιάννη Φραντζέσκο (λαούτο/τραγούδι) και Πέτρο Φραντζέσκο (βιολί) - και λαϊκό γλέντι από νεανικό συγκρότημα.

-- Λιτόχωρο, στις 11 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ. στο θεατράκι στο πάρκο. Θα μιλήσει ο Ευθύμης Δημάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, και θα παρουσιαστούν αφιέρωμα στα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ και βίντεο. Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Σίσσυ Πολυδώρου, Κωστή Μπαλανίκα, Γιάννη Μπουντόλα και Βαγγέλη Καρακίτσιο.

-- Λήμνος, στο λιμάνι της Μύρινας, την Κυριακή 12 Αυγούστου. Θα μιλήσει ο Βασίλης Αμπελογιάννης, μέλος της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο, που επιμελήθηκε η ΟΒ Λήμνου της ΚΝΕ, και συναυλία από νεανικό συγκρότημα.

-- Χανιά, τη Δευτέρα 13 Αυγούστου, ιστορικός περίπατος «Ακολουθώντας τα βήματα του ΔΣΕ στα Χανιά», με σημείο εκκίνησης στο Μαδαρό Κεραμειών και προβολή ταινίας στους Αρμένους Αποκορώνου.

-- Θάσος, στην πλατεία Καλλιράχης, τη Δευτέρα 13 Αυγούστου στις 9 μ.μ. Θα μιλήσει η Μαρία Χριστοδουλέα, μέλος του Γραφείου Περιοχής του ΣΠ της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ, θα παρουσιαστεί μικρό χρονικό με θέμα «Η ζωή και η δράση του ΚΚΕ στη Θάσο» και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org