Τρίτη 7 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Μ. Θεοδωράκη

Associated Press

Ευχές για ταχεία ανάρρωση, εκ μέρους του ΚΚΕ και του Γενικού Γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα, μετέφερε χτες στον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, που τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Ο Μίκης Θεοδωράκης βρίσκεται στο νοσοκομείο μετά από σοβαρό καρδιακό επεισόδιο που υπέστη την Παρασκευή. Οπως ανακοινώθηκε, ο μουσικοσυνθέτης προσήλθε σε νοσοκομείο της Αθήνας με πόνους στο στήθος και αρρυθμία. Εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και από το μεσημέρι του Σαββάτου μεταφέρθηκε σε θάλαμο, όπου συνέχιζε και χτες να νοσηλεύεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεράποντες γιατροί εκτιμούσαν ότι ο μεγάλος κίνδυνος πέρασε. Ηταν επιφυλακτικοί, λόγω της ηλικίας του Μ. Θεοδωράκη, αλλά αισιόδοξοι για την έκβαση.

Τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση εκφράζει και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, τονίζοντας: «Τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ύμνησαν τους αγώνες όχι μόνο του ελληνικού λαού αλλά των εργαζομένων ολόκληρου του κόσμου που παλεύουν ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Γι' αυτό και τα τραγούδια του εμπνέουν τους λαούς του κόσμου. Τα τραγουδάνε οι εργάτες από τα Βαλκάνια, την Ευρώπη, έως τη Μέση Ανατολή και την Αμερική».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ