Τρίτη 7 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΩΣΙΑ
Απελαύνει Ελληνες διπλωμάτες

Με απελάσεις και απαγόρευση εισόδου σε Ελληνες διπλωμάτες απάντησε η Μόσχα στις προηγούμενες, αντίστοιχες κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης (2 απελάσεις, 2 απαγορεύσεις εισόδου, τον Ιούλη, ανήμερα έναρξης της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ), κατηγορώντας τότε Ρώσους διπλωμάτες ότι υποδαυλίζουν αντιδράσεις στην Ελλάδα ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε χτες τον πρέσβη της Ελλάδας στη Ρωσία, Α. Φρυγανά, για να του επιδώσει επιστολή, με την οποία «ενημερώνει για τα μέτρα που λαμβάνονται από την ρωσική πλευρά ως απάντηση στις εχθρικές δράσεις της Αθήνας τον Ιούλιο σε σχέση με το ρωσικό διπλωματικό προσωπικό».

Κατά πληροφορίες, απελαύνουν τον εμπορικό ακόλουθο της Ελλάδας και τον υπεύθυνο επικοινωνιών (τεχνικός αλλά με διπλωματικό διαβατήριο), ενώ απαγορεύθηκε η είσοδος στον Γ. Σακελλαρίου, διευθυντή διπλωματικού γραφείου του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών. Ο πρέσβης Φρυγανάς φέρεται να παρουσίασε τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, υποβάλλοντας υπόμνημα. Πηγές του ελληνικού ΥΠΕΞ χαρακτηρίζουν την απάντηση του ρωσικού ΥΠΕΞ «συμμετρική», με βάση όσα προηγήθηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ