Τρίτη 7 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Στους 91 οι νεκροί μέχρι τώρα

Στους 91 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και οι δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί με διαθέσιμο DNA που δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά τους πρόσωπα. Αλλο ένα άτομο υπολογίζεται ως αγνοούμενο, με βάση την υποβολή επίσημης δήλωσης από φιλικό του πρόσωπο.

Συγκεκριμένα, μία εγκαυματίας υπέκυψε το βράδυ της Κυριακής. Πρόκειται για 95χρονη, η οποία νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του «Θριασίου» Γενικού Νοσοκομείο Ελευσίνας. Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Κυριακής κατέληξε 85χρονος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού» και μία μέρα νωρίτερα είχε καταλήξει μία 55χρονη γυναίκα. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 36 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, από τους οποίους οι έξι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Ενα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα που διεξάγει η Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη φονική πυρκαγιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατάλογος των μαρτύρων που καλούνται να καταθέσουν διευρύνεται, ενώ αναμένεται και η διαβίβαση στην Εισαγγελία των επικοινωνιών που έχουν καταγραφεί μεταξύ των εμπλεκομένων πριν και μετά την πύρινη καταστροφή. Τέλος, την προηγούμενη Παρασκευή, οι εισαγγελείς πραγματοποίησαν αυτοψία στις καμένες περιοχές.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org