Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρέμβαση για τους πυρόπληκτους από τις πυρκαγιές στο νομό

Τώρα να παρθούν άμεσα μέτρα, δασοπροστασίας, πυροπροστασίας, αποζημίωσης και ανακούφισης των πληγέντων στα χωριά Θροφαρί και Ζεμενό από τις πυρκαγιές

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες και τους κατοίκους που επλήγησαν από τις τελευταίες πυρκαγιές και τους σφοδρούς ανέμους, ώστε να κάνουν δική τους υπόθεση, να πάρουν στα δικά τους χέρια την προστασία των δασών και των περιουσιών τους, απευθύνει η Τομεακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται:

«Απαιτούμε τώρα μέτρα αποζημίωσης των ελαιοκαλλιεργητών, αμπελοκαλλιεργητών, των μελισσοκόμων, των κτηνοτρόφων, με έκτακτη οικονομική ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό, να μην παραπεμφθούν στα ΠΣΕΑ και στις εγκρίσεις της ΕΕ, όπως κάνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Γιατί με διάφορα τερτίπια δεν καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες και το 100% της ζημιάς.

Η Κορινθία βρίσκεται για άλλη μια φορά ανοχύρωτη σε υποδομές, που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες καταστροφών. Παρά την ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών, είναι προδιαγεγραμμένη εξέλιξη ότι μετά από τέτοιες καταστροφές θα μετρούμε νέα θύματα και νέες ανυπολόγιστες ζημιές λαϊκών περιουσιών και φυσικού πλούτου. Και αυτό γιατί για την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπισή τους δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός σχεδιασμός.

Η κυβέρνηση, οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς και η Περιφέρεια Πελοποννήσου γνωρίζουν με λεπτομέρειες τις ανεπάρκειες στο προσωπικό, στα μέσα και στις υποδομές που απαιτούνται για την πρόληψη και την άμεση αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Το ΚΚΕ έγκαιρα, με κεντρική εκδήλωση που είχε πραγματοποιήσει στις 10 Μάη, είχε προειδοποιήσει για τα μεγάλα κενά που εντοπίζονταν κατά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ώστε να συμβάλει με ουσιαστικές προτάσεις στα ζητήματα της πρόληψης και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος. Δεν λύθηκε όμως κανένα ουσιαστικό ζήτημα.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού και στο "αναπτυξιακό" συνέδριο της Πελοποννήσου αποδείχτηκαν κούφια λόγια. Τα έργα αντιπυρικής προστασίας, όπως και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης δεν υλοποιούνται γιατί αποτελούν κόστος χωρίς προσδοκώμενα κέρδη.

Οι ανάγκες των εργατικών και λαϊκών οικογενειών γίνονται κυριολεκτικά θυσία στο βωμό της ανάπτυξης των επιχειρηματικών κερδών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ