Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
Κριτής αντί για κρινόμενος η κυβέρνηση

Βρήκε τον αποκλειστικό ένοχο στα αυθαίρετα!

Το επικοινωνιακό «σόου» της κυβέρνησης, μέσα από το οποίο προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες και ταυτόχρονα να στοχοποιήσει και να καταστήσει συνυπεύθυνο το λαό, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ», σημειώνει, «στην προσπάθειά της να βγει από αυτήν την καταστροφή ως ο κριτής αντί για κρινόμενη, αναδεικνύει ως κύριο υπεύθυνο τα αυθαίρετα κτίσματα.

Εχει καταφύγει σε ένα επικοινωνιακό σόου με μπουλντόζες που ανοίγουν κάποιες διόδους σε παραλίες.

Θα περίμενε κανείς ότι μπροστά στον Αύγουστο και μετά από αυτό το τραγικό γεγονός, η κυβέρνηση να προχωρούσε σε άμεσα μέτρα για την πυρόσβεση και την πυροπροστασία του λαού, ότι θα είχαμε άμεση νομοθέτηση για την πρόληψη και την καταστολή και προσλήψεις για την κάλυψη των τεράστιων κενών. Αντιθέτως η κυβέρνηση στοχοποιεί το λαό και προσπαθεί να τον κάνει συνυπεύθυνο, κουνώντας το δάχτυλο του λέει "μη μιλάς, μαζί τα κάψαμε", κάτι ανάλογο με το "μαζί τα φάγαμε" του Πάγκαλου.

Για την αυθαίρετη δόμηση ο ένας και αποκλειστικός υπεύθυνος είναι το κράτος και οι μονοπωλιακοί όμιλοι που υπηρετεί.

Οταν η γη είναι εμπόρευμα και το ζήτημα της κατοικίας είναι προσωπική υπόθεση, όταν τη χρήση γης δεν την καθορίζουν επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες, αλλά το πού επιθυμούν οι επιχειρηματίες να επενδύσουν, τότε είναι φυσικό επακόλουθο να υπάρχει αναρχία στη δόμηση, τέτοια που σε δάση χωρίς διαφυγή να υπάρχουν σπίτια, δίπλα σε κατοικημένες περιοχές να υπάρχουν επικίνδυνες βιομηχανικές μονάδες, μέσα σε βιομηχανίες να υπάρχουν χωράφια για παραγωγή τροφίμων. Είναι αυτό το κράτος που έχει παραχωρήσει "νόμιμες" άδειες και έχουν γίνει αποκλεισμοί παραλιών από ξενοδοχειακές μονάδες.

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κάνει το αυτονόητο, να ανοίξει όλο το παραλιακό μέτωπο, να έχει πρόσβαση ο λαός στη θάλασσα. Την καλούμε να ξεκινήσει άμεσα. Εχουν χιλιάδες μέτρα μάντρες να κατεδαφίσουν.

Καλούμε τους πυρόπληκτους να οργανώσουν την πάλη τους, να διεκδικήσουν την αποζημίωση όλων των πληγέντων, αποζημίωση στο 100% της καταστροφής που έπαθαν. Στελέχωση των Κέντρων Υγείας της περιοχής με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Συχνή συγκοινωνία στην περιοχή. Να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στους τομείς της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, να εκπονηθεί σχέδιο αντιμετώπισης παρόμοιων φαινομένων.

Μέτρα ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής, ένδυσης και σίτισης των πυρόπληκτων οικογενειών. Εργα για την αντιμετώπιση πλημμυρών. Να φτιαχτεί σύγχρονος οικισμός με ευθύνη του κράτους, με χωροταξικό σχεδιασμό που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες κ.ά. Αμεση αποκατάσταση των υποδομών ύδρευσης και ηλεκτροδότησης, χωρίς την επιβάρυνση των καταναλωτών.

Καλούμε τους πυρόπληκτους στη συγκέντρωση ενημέρωσης για τη μέχρι τώρα πορεία της αλληλεγγύης και για τη συνέχεια που δίνουμε στο Στέκι που έχουμε στήσει στη λεωφόρο Μαραθώνος 33 στην Αγία Μαρίνα, την Κυριακή 5 Αυγούστου, στις 7 μ.μ.».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ