Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απολύσεις μέσω «αξιολόγησης» στην «PWC»

Τις απολύσεις στις οποίες προχωρά η ελεγκτική εταιρεία «PWC», με πρόσχημα την «αξιολόγηση» και τις πιέσεις που ασκεί σε εργαζόμενους με στόχο να παραιτηθούν, καταγγέλλει η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ). Διεκδικεί να παρθούν πίσω οι απολύσεις και να μη γίνει καμία νέα απόλυση.

«Η εργοδοσία χρησιμοποιεί ως πρόσχημα τις αξιολογήσεις για να διώξει εργαζομένους στη λογική μείωσης του κόστους (απολύουν τους "παλιότερους" και με πιο υψηλό "κόστος" για να προσλάβουν νέους με πολύ χαμηλότερους μισθούς), παρόλο που οι ανάγκες για επιπλέον εργαζόμενους είναι μεγάλες ώστε να μπορούμε να δουλεύουμε με ανθρώπινα ωράρια», εξηγεί η ΕΛΕΠΑ στην ανακοίνωσή της. Οπως επισημαίνει, οι «αξιολογήσεις» χρησιμοποιούνται «ως εργαλείο εκβιασμού για να δουλεύουμε χωρίς ωράρια, ανεχόμενοι όλο και χειρότερες εργασιακές συνθήκες».

Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν στις απολύσεις, στους άθλιους όρους της ατομικής σύμβασης που έχει επιβάλει η εργοδοσία, στην εντατικοποίηση και το τσάκισμα των δικαιωμάτων τους, δυναμώνοντας την πάλη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στις ελεγκτικές/συμβουλευτικές εταιρείες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ