Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ
«Οχι» στην επέκταση του ωραρίου και στη «λευκή νύχτα»

Την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Χίου να παρατείνει το ωράριο των καταστημάτων, την Παρασκευή 10 Αυγούστου, έως τις 11 το βράδυ, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «λευκής νύχτας», καταγγέλλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νησιού. Στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι οι αντεργατικοί νόμοι της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων «έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, τη δουλειά την Κυριακή, τις "λευκές νύχτες", τα ευέλικτα ωράρια».

Το Σωματείο υπενθυμίζει ότι την περσινή χρονιά ο Εμπορικός Σύλλογος, με τη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας, είχε παρατείνει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τις 9.30 μ.μ., «κάτι το οποίο καθιερώθηκε και φέτος στις μεγάλες αλυσίδες», όπως καταγγέλλει. Αντίστοιχα, είχε πάρει απόφαση επέκτασης και του μεσημεριανού ωραρίου σε μέρες προγραμματισμένης άφιξης κρουαζιερόπλοιου στο νησί. «Από αυτές τις ενέργειες βέβαια οι μικροί καταστηματάρχες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εμποροϋπάλληλοι δεν κέρδισαν τίποτα θετικό. Αντίθετα κέρδισαν πρώτη θέση στην ολοένα και μεγαλύτερη εκμετάλλευσή τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Σωματείο καλεί εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους να πουν «όχι» στις «λευκές νύχτες» και να διεκδικήσουν την κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο και τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ