Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΑΣΟΥ
Παρέμβαση για την ανάγκη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της Θάσου από την ανυπαρξία έργων αντιπλημμυρικής προστασίας αλλά και το μεγάλο χαράτσι για το αποχετευτικό σύστημα αναδεικνύει η «Λαϊκή Συσπείρωση» με παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις ανέδειξαν για άλλη μια φορά την ανυπαρξία έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στη σκάλα Παναγίας και Ποταμιάς. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, πολλά οικόπεδα έγιναν λίμνες και πολλά υπόγεια κινδύνευσαν να πλημμυρίσουν.

Σπίτια λαϊκών οικογενειών κινδύνευσαν, αλλά και πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις επίσης. Ειδικά, ενοικιαζόμενα δωμάτια που βρίσκονται κοντά στο επίπεδο της θάλασσας, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα δύσκολη η απομάκρυνση του νερού. Πρόκειται για πολλά ενοικιαζόμενα από τα οποία ζούνε ή συμπληρώνουν το εισόδημά τους ολόκληρες οικογένειες. Οι αγωγοί ομβρίων υδάτων στην περιοχή είναι σχεδόν ανύπαρκτοι, καθώς το δίκτυο είναι πολύ περιορισμένο και συνήθως επεκτείνεται μόνο αφού προηγηθούν κάποιες ζημιές.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ρωτά τη διοίκηση του δήμου τι σχεδιασμός υπάρχει για την κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων στην περιοχή και αν υπάρχει κάποιο σχέδιο για το πότε προτίθεται να ξεκινήσει τις εργασίες.

Σε ό,τι αφορά την αποχέτευση, καταγγέλλει ότι «για ακόμα μια χρονιά, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και οι λαϊκές οικογένειες από τα χωριά της νότιας Θάσου καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για την εκκένωση των βόθρων εξαιτίας της χιλιομετρικής απόστασης από τον βιολογικό καθαρισμό του Λιμένα Θάσου όπου πηγαίνουν». Και ρωτά τη διοίκηση του δήμου τι σχεδιασμό έκανε και τι προτίθεται να κάνει ούτως ώστε να πάψει ο κόσμος να πληρώνει αυτά τα μεγάλα χρηματικά ποσά και πώς μπορεί και πότε να βοηθήσει την υπάρχουσα υποδομή των βιολογικών και ποιο το χρονοδιάγραμμα για μια τέτοια θετική εξέλιξη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ