Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
Απεργούν για Συλλογική Σύμβαση και ανθρώπινα ωράρια

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων στη Ρόδο, με αίτημα να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση και να μπει τέρμα στα ατελείωτα ωράρια με τα οποία δουλεύουν. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν χτες, Τετάρτη, με μεγάλα ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων. Σε ορισμένα πρακτορεία η απεργία ήταν καθολική, ενώ σε μεγαλύτερους εργολάβους τα ποσοστά συμμετοχής άγγιξαν το 75%, παρά τις προσπάθειες των εργοδοτών να υπονομεύσουν την κινητοποίηση.

Οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων συγκεντρώθηκαν χτες από νωρίς το πρωί στο χώρο του Εργατικού Κέντρου. Στη Γενική Συνέλευση το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου τούς ενημέρωσε για τις προσπάθειες πρακτορείων και μεγαλοεργολάβων να σαμποτάρουν την απεργία, χωρίς επιτυχία, και αποφασίστηκε κλιμάκωση με επαναλαμβανόμενες απεργίες εφόσον Ενωση Πρακτόρων και μεγαλοεργολάβοι δεν δεχτούν την υπογραφή Σύμβασης.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν στο λιμάνι όπου μοίρασαν φέιγ βολάν σε διάφορες γλώσσες, εξηγώντας στους τουρίστες τους λόγους της απεργίας και ζητώντας την αλληλεγγύη τους.

Η απεργία είναι απάντηση στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων, δουλεύοντας με ωράρια που φτάνουν ακόμα και τις 20 ώρες τη μέρα και εξευτελιστικούς μισθούς. Για τα ζητήματα αυτά οι εργαζόμενοι έκαναν στάση εργασίας στις 19 Ιούλη, ενώ τα τελευταία χρόνια διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης και τη βελτίωση των συνθηκών δουλειάς.

Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ εκφράζει τη στήριξή της στους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων και στον δίκαιο αγώνα τους. «Χαιρετίζουμε την παλικαρίσια στάση των οδηγών, που δεν έκαναν πίσω μπροστά σε απειλές και πίεση και έδωσαν μαχητικό "παρών" στην απεργία. Η προοπτική της κλιμάκωσης που βάζει το Σωματείο είναι σωστή και πρέπει να στηριχθεί», τονίζει η Γραμματεία και καλεί τα σωματεία να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξή τους στην απεργία. Την αλληλεγγύη του στους απεργούς έχει εκφράσει το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ