Πέμπτη 26 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Επίσκεψη της ΟΕΝΓΕ στον «Ευαγγελισμό»

Το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλεύονται άνθρωποι που τραυματίστηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής, επισκέφθηκαν χτες η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ο γραμματέας Πάνος Παπανικολάου και η Δήμητρα Σταματέλου, μέλος της ΕΓ της Ομοσπονδίας.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να εκφραστεί η αλληλεγγύη των νοσοκομειακών γιατρών στους τραυματίες, να ενημερωθούν για την πορεία της υγείας των δεκάδων εγκαυματιών, να εντοπίσουν τυχόν προβλήματα για τα οποία η ΟΕΝΓΕ μπορεί να συμβάλει στην άμεση αντιμετώπισή τους.

Στον «Ευαγγελισμό» κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους εργαζόμενους, αναδείχθηκε - εκτός των άλλων - η γνήσια και αυθεντική έκφραση αλληλεγγύης από νέους, εργαζόμενους, που προσφέρονται να δώσουν αίμα και να συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν.

Να σημειωθεί ότι η προσέλευση του κόσμου για να προσφέρει αίμα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Μόνο στην Αιμοδοσία του «Σισμανόγλειου» την Τρίτη προσέφεραν εθελοντικά αίμα 140 άνθρωποι, ενώ χτες μέχρι το μεσημέρι είχαν προσφέρει 150 και περίμεναν υπομονετικά άλλοι 90.

«Με δεδομένη την υποστελέχωση των μονάδων αιμοδοσίας χρειάζεται να ενισχυθούν με προσωπικό βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες. Με την ενίσχυση των μονάδων αιμοδοσίας σε προσωπικό και υποδομές θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό η μεγάλη προσέλευση ανθρώπων για να προσφέρουν αίμα και να πραγματοποιείται η αιμοδοσία σε περισσότερα νοσοκομεία και το απόγευμα», σημείωσε η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Σπύρο Ζακυνθινό, διευθυντή της ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού», επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η ανάγκη στελέχωσης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας καθώς και της ανάπτυξης αντίστοιχων ΜΕΘ Εγκαυμάτων προκειμένου να αντιμετωπίζονται εξειδικευμένα οι ασθενείς με εγκαύματα. Να σημειωθεί ότι ΜΕΘ Εγκαυμάτων υπάρχει μόνο στο Θριάσιο, στην οποία όμως νοσηλεύονται και μη εγκαυματίες.

Οπως τόνισε η Αφροδίτη Ρέτζιου, «για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε ότι οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων με αυταπάρνηση και σε δύσκολες συνθήκες έκαναν το καθήκον τους, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα πολλοί ασθενείς και με σύνθετα προβλήματα. Τόσο από την εμπειρία των καταστροφικών πλημμυρών του περασμένου χειμώνα όσο και με τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές αποδεικνύεται ότι το κράτος πρέπει να γίνει απλόχερο, να διαθέσει επαρκή κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για να στελεχωθούν και εξοπλιστούν όλες οι δημόσιες μονάδες Υγείας. Τίποτα που συνδέεται με την υγεία και τη ζωή του ανθρώπου δεν αποτελεί σπατάλη. Οι εργαζόμενοι έκαναν και κάνουν το καθήκον τους. Να κάνουν το ίδιο το κράτος και η κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ