Τετάρτη 25 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
Κλιμάκιο του ΚΚΕ στις πυρόπληκτες περιοχές

Στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές στους δήμους Αποκορώνου και Πλατανιά στα Χανιά βρέθηκε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μ. Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης και βουλευτή του Κόμματος.

Μετά την περιοδεία στις Βρύσες Αποκορώνου, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον δήμαρχο, που επιβεβαίωσε την τεράστια καταστροφή που άφησε πίσω της η προχτεσινή πυρκαγιά, σε έναν πραγματικό πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή των Χανίων και συνολικά της Κρήτης. Η καταστροφή, που εκτείνεται σε χιλιάδες στρέμματα, περιλαμβάνει ελαιόδεντρα, αμπελοκαλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο και μελίσσια, καθώς και αντλιοστάσια και δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης.

Ο Μ. Συντυχάκης ανέδειξε τις ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού αλλά και της Περιφέρειας και των δήμων στο προσωπικό, στα μέσα και στις υποδομές που απαιτούνται για την πρόληψη και την άμεση αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Ζήτησε να κινητοποιηθούν όλες οι απαραίτητες δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού, για να στηριχθούν οι κάτοικοι των περιοχών και άμεσα να προχωρήσει η καταγραφή των ζημιών και η αποζημίωση των πληγέντων για το σύνολο των καταστροφών που υπέστησαν. Επιπλέον, ανέδειξε την ανάγκη τόσο να επεκταθεί χρονικά η περίοδος έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται ο δήμος όσο και να προχωρήσει η κυβέρνηση σε έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των δικτύων και λοιπών υποδομών που καταστράφηκαν καθώς και στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων. Στηλίτευσε το γεγονός πως μόνο τα 2 από τα 5 πυροσβεστικά οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου του δήμου Αποκορώνου λειτουργούν και τελικά χρησιμοποιήθηκαν, ενώ υπάρχουν ελλείψεις ακόμα και στα μέσα ατομικής προστασίας των πυροσβεστών.

Τέλος, κατά την περιοδεία του κλιμακίου του ΚΚΕ στην περιοχή Κακόπετρου του δήμου Πλατανιά, όπου η πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη και κατευθυνόταν προς τον οικισμό «Σελί», υπήρξε συνάντηση με τον δήμαρχο, όπου τέθηκε η ανάγκη για άμεση ενίσχυση της πυρόσβεσης με εναέρια μέσα. Εγινε τηλεφωνική επικοινωνία του βουλευτή του ΚΚΕ με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Ν. Τόσκα, για την άμεση αποστολή ελικοπτέρου για την ενίσχυση των πυροσβεστικών μέσων στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ