Τετάρτη 25 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θλίψη για το θάνατο του Θανάση Νικολή

Βαθιά θλίψη σκόρπισε στο νησί της Λέσβου αλλά και στην κοινότητα των Λέσβιων της Αθήνας η είδηση του άδικου και απροσδόκητου χαμού του Θανάση Νικολή, το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιούλη, στη Δράμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 62χρονος επιχειρηματίας τραυματίστηκε θανάσιμα σε δυστύχημα στο λατομείο όπου βρισκόταν στο πλαίσιο της δουλειάς του (εμπόριο μαρμάρων).

Ο Θ. Νικολής γεννήθηκε το 1956 στην Αγρα της Λέσβου και από μικρός μετοίκησε στην Αθήνα, στο πλαίσιο της μαζικής εσωτερικής μετανάστευσης, που έφερε τόσους και τόσους «επαρχιώτες» στην πρωτεύουσα προς αναζήτηση μίας καλύτερης τύχης.

Από μικρός ρίχτηκε στη δουλειά αλλά και στον αγώνα, αφού στη δεκαετία του '80 οργανώθηκε στην ΚΝΕ μαζί με τον επίσης αδικοχαμένο αδελφό του Παναγιώτη.

Ο Θανάσης Νικολής παρέμεινε στο πλευρό του Κόμματος και στη συνέχεια, δίνοντας τη μάχη για τις πανανθρώπινες ιδέες του, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, μέχρι το πρόωρο τέλος του. Υπήρξε αρκετές φορές υποψήφιος με το ΚΚΕ σε αυτοδιοικητικές εκλογές στη Λέσβο, με τελευταία τις εκλογές του 2014 με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Η στήριξή του προς το Κόμμα εκφράστηκε με πολλούς τρόπους και με τη χορήγηση των υλικών για την κατασκευή μνημείων του Κόμματος, όπως αυτό στον Αη Στράτη. Εξίσου μεγάλη ήταν η αγάπη του για το χωριό του την Αγρα, μα πάνω απ' όλα για τους ανθρώπους της, τους οποίους στήριζε με κάθε τρόπο.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Τετάρτη, στις 2 μ.μ. από το Β' Νεκροταφείο της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ