Τετάρτη 25 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Σταθερά στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Ειδικός χώρος με δραστηριότητες και φέτος στις κεντρικές εκδηλώσεις

Στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα υπάρχει ξεχωριστός χώρος αφιερωμένος στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Και φέτος, θα φιλοξενηθούν Κοινότητες και Σύλλογοι Οικογένειας των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ και του «18 ΑΝΩ», όπως και των Κέντρων Πρόληψης.

Η ΚΝΕ επιδιώκει σταθερά να προβάλλεται το έργο τους, στηρίζει έμπρακτα τη δράση τους, με την ανάδειξη κάθε μικρού ή μεγάλου προβλήματος που πλήττει τη λειτουργία τους, με την κοινή πάλη και τη σταθερή συνεργασία μας σε πλήθος δραστηριοτήτων. Στο χώρο θα λειτουργήσει και φέτος αναβαθμισμένο το διαδραστικό παιχνίδι Escape Room με θεματολογία ενάντια στα ναρκωτικά, όπου οι παίκτες μέσα από ερωτήσεις θα έχουν την ευκαιρία να προβληματιστούν γύρω από τις αιτίες που γεννούν και συντηρούν το φαινόμενο της χρήσης ουσιών και να γνωριστούν με τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Η ΚΝΕ σε όλη την 50χρονη διαδρομή της, συνεχίζοντας τις καλύτερες παραδόσεις της ΟΚΝΕ και της ΕΠΟΝ, διεξήγαγε αποφασιστική πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τον συμβιβασμό με τη χρήση ουσιών, γιατί πιστεύει στον άνθρωπο και στις δυνατότητές του: Στον άνθρωπο - δημιουργό όλου του πλούτου της κοινωνίας, που συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση της κοινωνικής πραγματικότητας και μπορεί με τη σχεδιασμένη δράση του να την αλλάζει σύμφωνα με τις ανάγκες του. Και για να το πετύχει αυτό, χρειάζεται καθαρή σκέψη, ουσιαστικές και ισότιμες σχέσεις με τους γύρω του, που δεν θα διαστρεβλώνονται από καμία ουσία.

Γι' αυτό και η δράση της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά αποτέλεσε και αποτελεί και σήμερα «καρφί στο μάτι» όσων θέλουν μία νεολαία με θολωμένο μυαλό, χωρίς όνειρα και δράση. Οσων έχουν συμφέρον να στέλνεται μια μερίδα νέων στο περιθώριο για να μην αμφισβητείται η καπιταλιστική βαρβαρότητα, ανακαλύπτοντας μέχρι και ωφέλιμες ιδιότητες στα ναρκωτικά, ενώ παράλληλα αυξάνουν τα κέρδη τους. Κόντρα στην ασύστολη προπαγάνδα της κυβέρνησης και διάφορων πρόθυμων κολαούζων της, που θέλουν ελεύθερα τα ναρκωτικά, το ΚΚΕ και η Νεολαία του, η ΚΝΕ, αντιπαλεύουν τη ναρκωκουλτούρα, αναδεικνύοντας τη ρίζα του προβλήματος της τοξικοεξάρτησης, δηλαδή την καπιταλιστική κοινωνία που το γεννά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ