Τρίτη 24 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Η Σωτηρία ζει στους καθημερινούς αγώνες»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ

Σε ανακοίνωσή του για τη συμπλήρωση 38 χρόνων από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει:

«Η Σωτηρία Βασιλακόπουλου ήταν μέλος της ΚΝΕ και φοιτήτρια της Παντείου. Στις 28 Ιούλη 1980 δολοφονήθηκε την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις στους εργάτες και τις εργάτριες της ΕΤΜΑ. Η εργοδοσία είχε δώσει εκείνη τη μέρα εντολή: "Να μην πάρουν οι εργάτες προκηρύξεις του ΚΚΕ για κανένα λόγο...". Με αυτές τις εντολές έφυγαν από το εργοστάσιο τα λεωφορεία της εταιρείας που μετέφεραν τους εργάτες, μην υπολογίζοντας τίποτα, ούτε καν την ανθρώπινη ζωή. Ενα τέτοιο λεωφορείο - δολοφόνος έπεσε πάνω στην συντρόφισσα Σωτηρία.

Η αστική δημοκρατία διαχρονικά σταματάει έξω από τις πύλες των εργοστασίων και των μεγάλων επιχειρήσεων. Εκεί αποκαλύπτεται ξεκάθαρα η δικτατορία των μονοπωλίων, που στρέφεται μόνιμα ενάντια στους εργαζόμενους και στη νεολαία. Τα δικαιώματα που με το αίμα της και τον αγώνα της είχε κατακτήσει τις προηγούμενες δεκαετίες η εργατική τάξη, σήμερα θυσιάζονται στο βωμό των αναγκών του κεφαλαίου. Αυτόν το στόχο υπηρετεί και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που κάνει τη βρώμικη δουλειά των εκμεταλλευτών, διατηρώντας και επεκτείνοντας το αντεργατικό οπλοστάσιο που θέσπισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, φτάνοντας έως το ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος.

Η Σωτηρία ζει στους καθημερινούς αγώνες ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου, ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς. Η νεολαία των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων δεν έχει τίποτα να περιμένει από τη "δίκαιη ανάπτυξη" που τάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, γιατί τέτοια δεν μπορεί να υπάρξει σε ένα άδικο, εκμεταλλευτικό σύστημα. Για να ικανοποιούνται τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υποθηκεύει το μέλλον της νεολαίας, έχοντας συμφωνήσει για αντιλαϊκά μέτρα μέχρι το 2060.

Τα σύγχρονα δικαιώματά μας στις σπουδές, στη δουλειά και στη ζωή θα τα κατακτήσουμε με τον δικό μας αγώνα ενάντια στα μέτρα που δεν έχουν ημερομηνία λήξης, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, ενάντια στο ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που το υπηρετούν. Ο,τι κατέκτησαν ο λαός και οι εργαζόμενοι, το κατέκτησαν με τον δικό τους αγώνα και σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Τιμάμε τα 100 χρόνια ηρωικής δράσης του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ. Κρατάμε ζωντανή τη μνήμη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου.

Καλούμε κάθε νέο και νέα να συμμετάσχει στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Σωτηρία που οργανώνουν φορείς του φοιτητικού και του εργατικού κινήματος, την Τετάρτη 25 Ιούλη, στις 19.30, έξω από την ΕΤΜΑ (Ιερά Οδός και Αγ. Αννης)».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ