Σάββατο 21 Ιούλη 2018 - Κυριακή 22 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Τιμάμε την Σωτηρία παλεύοντας για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος

Την Τετάρτη 25 Ιούλη η εκδήλωση τιμής και μνήμης

Κάλεσμα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, στους εργαζόμενους, σε κάθε νέο και νέα, να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου, την Τετάρτη 25 Ιούλη, στις 19.30, έξω από την ΕΤΜΑ (Ιερά Οδός και Αγ. Αννης), απευθύνει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Στην εκδήλωση στο σημείο όπου 38 χρόνια πριν η φοιτήτρια και μέλος της ΚΝΕ δολοφονήθηκε, την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις έξω από το εργοστάσιο, καλούν επίσης οι Επιτροπές Αγώνα Παντείου του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), το κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος νομού Αττικής, καθώς και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ).

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ επισημαίνονται τα εξής:

«38 χρόνια μετά τη δολοφονία της Σωτηρίας από οδηγό - μπράβο της εργοδοσίας, θα βρισκόμαστε με ακριβή συνέπεια έξω από το χώρο της δολοφονίας, στο γκέτο - κάτεργο της ΕΤΜΑ.

Η συναγωνίστρια και συντρόφισσα Σωτηρία Βασιλακοπούλου καταγράφεται στη λίστα με τους χιλιάδες αγωνιστές που με την ανιδιοτελή προσφορά, την αγωνιστικότητα, την εντιμότητα και τη συνέπεια λόγων - έργων έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα της εργατικής τάξης.

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που μοίραζε η Σωτηρία έξω απ' τις πύλες της ΕΤΜΑ, δεν διαφέρει καθόλου απ' αυτά που διεκδικεί και σήμερα η εργατική τάξη. Είναι το ίδιο περιεχόμενο που προσπαθεί να αφυπνίζει συνειδήσεις, να οργανώνει τους εργάτες απέναντι στα αφεντικά και το πολιτικό προσωπικό τους, να σπάει την εργοδοτική τρομοκρατία, να φέρνει τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων στο προσκήνιο. Είναι περιεχόμενο που ενοχλούσε και θα ενοχλεί το εκμεταλλευτικό σύστημα, τους επιχειρηματικούς ομίλους.

38 χρόνια μετά τη δολοφονία της Σωτηρίας, ο δρόμος της σύγκρουσης με τα μονοπώλια, την ΕΕ και την εξουσία τους παραμένει στην πρώτη γραμμή. Οι βαριές θυσίες που πλήρωσαν οι εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια, αποτελούν τη μελλοντική κανονικότητα που παρουσιάζει στις κυβερνητικές φιέστες ανά την Ελλάδα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Σε αυτόν το δρόμο προσπαθούν να καταστείλουν κάθε φωνή που σήμερα αμφισβητεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων μέσα στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς, δημιουργούν νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, στην παρέμβαση στα εργοστάσια, χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία. Για να προασπίσουν τα συμφέροντα των βιομήχανων, των τραπεζιτών, των πετρελαιάδων και των εμπόρων όπλων πάνω στους ισχυρούς ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών ομίλων, που εξελίσσονται στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, εμπλέκουν πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, η θυσία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου δεν είναι απλά μια ανάμνηση. Θυμόμαστε και τιμάμε καθημερινά τη θυσία της Σωτηρίας, δυναμώνοντας τις προσπάθειές μας για την οργάνωση της εργατικής τάξης ενάντια στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, κάθε νέο και νέα, να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου, την Τετάρτη 25 Ιούλη, στις 19.30, έξω από την ΕΤΜΑ (Ιερά Οδός και Αγ. Αννης)».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φοιτητές και εργαζόμενοι τιμούν την Σωτηρία Βασιλακοπούλου(2022-07-20 00:00:00.0)
39 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου(2019-07-19 00:00:00.0)
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου(2016-07-27 00:00:00.0)
Φόρος τιμής στην Σωτηρία Βασιλακοπούλου(2013-07-25 00:00:00.0)
28 χρόνια παρούσα στους λαϊκούς αγώνες(2008-07-25 00:00:00.0)
Σήμερα η εκδήλωση τιμής και μνήμης στην ΕΤΜΑ(2004-07-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ