Σάββατο 21 Ιούλη 2018 - Κυριακή 22 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Αλλες εκδόσεις του Τμήματος Παιδείας

Καθώς το καλοκαίρι είναι περίοδος που προσφέρεται για διάβασμα ή και πιο συστηματική μελέτη, θυμίζουμε ότι από το Τμήμα Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν από τη «Σύγχρονη Εποχή» και άλλες σημαντικές εκδόσεις τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει η πρόταση του ΚΚΕ για το σχολείο, που κυκλοφορεί σε μια καλαίσθητη μπροσούρα με τίτλο «Το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο Σύγχρονης Γενικής Παιδείας» και έχει παρουσιαστεί με εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Της έκδοσης αυτής ακολούθησε μια έκδοση με σειρά άρθρων που συμβάλλουν στην εκλαΐκευση και καλύτερη αφομοίωση της πρότασης του Κόμματος για το σχολείο, με τίτλο: «Για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας». Πρόκειται και πάλι για άρθρα που δημοσιεύτηκαν στον «Ριζοσπάστη» και εκτιμήθηκε ότι βοηθούν στην κατανόηση του χαρακτήρα και της λειτουργίας του σχολείου των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών που προτείνει το ΚΚΕ.

Τέλος, πιο πρόσφατη είναι η έκδοση και η κυκλοφορία της μπροσούρας με θέμα: «Η θέση του ΚΚΕ για την Προσχολική Αγωγή των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων». Μια πρόταση που, όπως σημειώνει το Τμήμα Παιδείας και Ερευνας στην εισαγωγή της: «Επιδιώκουμε να γίνει όπλο που φωτίζει τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και δυνατότητες της εποχής μας και στον ευαίσθητο χώρο της Προσχολικής Αγωγής. Να γίνει όπλο πάλης στον καθημερινό αγώνα για την απόσπαση κατακτήσεων, ανοίγοντας τον όμορφο δρόμο της ανατροπής για να μπορέσουμε εμείς και τα παιδιά μας να αδράξουμε ό,τι πραγματικά μας ανήκει. Ολον τον κόσμο».




Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ