Σάββατο 21 Ιούλη 2018 - Κυριακή 22 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΒΡΟΣ
Ποινή φυλάκισης σε τέσσερις Τούρκους

Ποινή φυλάκισης τριών μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ορεστιάδας στους τέσσερις Τούρκους υπηκόους, οι οποίοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης από τις αστυνομικές αρχές Διδυμότειχου για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας τους το πρωί της Παρασκευής στον εισαγγελέα, οι τέσσερις - δύο από τους οποίους δήλωσαν δημοσιογράφοι - ισχυρίστηκαν άγνοια για την είσοδό τους σε απαγορευμένη ζώνη, ενώ υποστήριξαν πως βρέθηκαν στην περιοχή για επιτόπιο ρεπορτάζ, σχετικά με τη γυναίκα και τα τρία ανήλικα παιδιά που αγνοούνται από το πρωί της Πέμπτης στον ποταμό Εβρο.

Μετά την απολογία και την επιβολή της ποινής, οι Τούρκοι υπήκοοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους έγιναν σχετικές συστάσεις, καθώς διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε επιβαρυντικό ποινικό μητρώο για κανέναν από τους τέσσερις.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν και χτες οι έρευνες της αστυνομίας στον ποταμό Εβρο αλλά και στην ξηρά, για τον εντοπισμό της 36χρονης γυναίκας και των τριών ανήλικων παιδιών της, ηλικίας ενός, τεσσάρων και έξι ετών, τουρκικής υπηκοότητας, που αγνοούνται από την ώρα που ανετράπη η βάρκα στην οποία επέβαιναν μαζί με άλλα άτομα.

Ανάμεσα στους διασωθέντες είναι και ο 36χρονος Μουράτ Ακτσαμπάι, σύζυγος και πατέρας των αγνοουμένων, ο οποίος κάνει έκκληση να μην σταματήσουν οι έρευνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια Ακτσαμπάι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα της για να γλιτώσει από τις μαζικές διώξεις Ερντογάν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ