Σάββατο 21 Ιούλη 2018 - Κυριακή 22 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την κλιμάκωση της ισραηλινής επιθετικότητας

Ερώτηση για τον απαράδεκτο νόμο περί «εβραϊκού έθνους - κράτους»

Την υιοθέτηση του νόμου περί «εβραϊκού έθνους - κράτους» καταδικάζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτησή της προς την ύπατη εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Φ. Μογκερίνι, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Η Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σωτήρη Ζαριανόπουλου, έχει ως εξής:

«Λίγο καιρό μετά την 70ή επέτειο εγκαθίδρυσης του κράτους του Ισραήλ υιοθετήθηκε από το Κοινοβούλιο του Ισραήλ (Κνεσέτ) ένα άκρως ρατσιστικό νομοθέτημα περί "εβραϊκού έθνους - κράτους". Πρόκειται για νόμο που επιφέρει μεγάλες διακρίσεις κατά των Αράβων που κατοικούν στο Ισραήλ και που καταργεί, για παράδειγμα, την αραβική ως επίσημη γλώσσα, παραπέμποντας σε καθεστώς απαρτχάιντ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο παραπάνω νόμος αναφέρει πως το κράτος "θεωρεί την ανάπτυξη των εβραϊκών οικισμών ως εθνική αξία" και άρα θα "ενεργήσει για να ενθαρρύνει και να προωθήσει την εγκαθίδρυσή τους".

Η ψήφιση του νόμου έχει προκαλέσει την οργή των Αράβων που είναι Ισραηλινοί πολίτες και αποτελούν περίπου το 20% του πληθυσμού, αλλά και τη διεθνή κατακραυγή. Πρόκειται για κλιμάκωση της επίθεσης του κράτους του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό μετά τις συνεχιζόμενες δολοφονίες εκατοντάδων Παλαιστινίων, ανάμεσά τους παιδιά και γυναίκες, ενθαρρυμένο κι από την προκλητική απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, με τον απαράδεκτο ισχυρισμό ότι αυτή αποτελεί την πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Την ίδια ώρα, στο έδαφος σκληρών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών σε όλη τη Μέση Ανατολή, η ΕΕ και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θεωρούν "στρατηγικό εταίρο" τους το κράτος του Ισραήλ που δολοφονεί καθημερινά Παλαιστίνιους, δικαιολογώντας στο όνομα της "ασφάλειας" την εγκληματική πολιτική του. Επιπλέον, αναβαθμίζουν την κοινή συνεργασία τους (εμπορική, οικονομική, στρατιωτική), η δε ελληνική κυβέρνηση διεξάγει συστηματικά με αυτό και τις ΗΠΑ κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.

Πώς τοποθετείται η ύπατη εκπρόσωπος στον απαράδεκτο αυτό νόμο περί "εβραϊκού έθνους - κράτους" και την κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντονες αραβικές αντιδράσεις για τα σχέδια προσάρτησης(2020-06-04 00:00:00.0)
Καταγγελία της ισραηλινής κατοχής και όσων την στηρίζουν(2018-09-28 00:00:00.0)
Ζητούν την αντίδραση του ΟΗΕ κατά των εβραϊκών εποικισμών...(2016-07-26 00:00:00.0)
Πρόταση Αμπάς για συνομιλίες και μετά τις 29 Απρίλη(2014-04-11 00:00:00.0)
Aντιδράσεις κατά της πρότασης Νετανιάχου(2010-10-13 00:00:00.0)
«Η καταστροφική αυταπάτη της σιδερένιας γροθιάς»(2000-10-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ