Παρασκευή 20 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΕΕΔΥΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Με τον Παλαιστινιακό λαό, ενάντια στην ισραηλινή επιθετικότητα

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες το απόγευμα στην πρεσβεία του Ισραήλ

Μήνυμα καταδίκης ενάντια στην κλιμακούμενη επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ και αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό έστειλαν χτες το απόγευμα εργαζόμενοι, νεολαία και φορείς που έδωσαν δυναμικό «παρών» στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα.

Τα μηνύματα στήριξης στον Παλαιστινιακό λαό, το αίτημα να μπει τέλος στη δολοφονική δράση του κράτους του Ισραήλ κυριαρχούσαν στα πανό και τις πικέτες του ΠΑΜΕ, της ΕΕΔΥΕ, της ΟΓΕ, των Επιτροπών Ειρήνης, της ΕΕΔΔΑ, των ομοσπονδιών και συνδικάτων που συμμετείχαν στη χτεσινή κινητοποίηση, καταγγέλλοντας τον ιμπεριαλισμό, δηλώνοντας πως «η μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών».

Οι διαδηλωτές ένωσαν τις φωνές τους σε συνθήματα όπως «Εξω οι φονιάδες από την Παλαιστίνη», «Εξω το ΝΑΤΟ, να φύγουν οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», «Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός» και δήλωσαν πως θα βρίσκονται σε επαγρύπνηση απέναντι στις νέες επιθέσεις κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Στη χτεσινή κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΠΓ.

«Οι εργαζόμενοι δίνουμε τη δική μας απάντηση»

«Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε ότι το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας ήταν, είναι και θα είναι πάντα, σταθερά, στο πλευρό του ηρωικού, του μαρτυρικού λαού της Παλαιστίνης», τόνισε στην ομιλία του ο Αλέκος Περράκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ. Αφού κατήγγειλε την αστυνομοκρατία με την οποία αντιμετωπίστηκε η χτεσινή κινητοποίηση, τόνισε μεταξύ άλλων:


«Είμαστε εδώ γιατί τις προηγούμενες μέρες το Ισραήλ προχώρησε σε νέες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων, αποθρασυνόμενο από τη διεθνή στήριξη και ανοχή των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και κυβερνήσεων, όπως της ελληνικής.

Πριν από λίγες ώρες και επίσημα το Ισραήλ ψήφισε νόμο που ανακηρύσσει το Ισραήλ εβραϊκό κράτος, μια εξέλιξη που θυμίζει καθεστώς απαρτχάιντ και ανοίγει το δρόμο σε νέες ρατσιστικές επιθέσεις ενάντια στους αραβικούς πληθυσμούς.

Οι επιθέσεις, οι οποίες ακολούθησαν τις ανακοινώσεις της Συνόδου Κορυφής των ΝΑΤΟ - ΕΕ, αλλά και η σημερινή εξέλιξη, εκφράζουν την κλιμάκωση των ευρύτερων ανταγωνισμών και συγκρούσεων των ιμπεριαλιστικών κέντρων στην περιοχή.

Τα αιματοβαμμένα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, που συνοδεύτηκαν με τη δολοφονία άνω των 130 Παλαιστινίων και το σακάτεμα χιλιάδων ακόμη από το Ισραήλ, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ αξιοποιείται στους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ρωσίας για τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής, για τον περιορισμό του Ιράν.

Είμαστε σήμερα εδώ γιατί δε θα γίνουμε συνένοχοι στη δολοφονία ενός ολόκληρου λαού, όπως είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Δεν θα γίνουμε συνένοχοι αυτής της κυβέρνησης του δήθεν "αριστερού" ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρεί στρατηγικής σημασίας την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ. Που εκπαιδεύει τα ισραηλινά μαχητικά στον ελληνικό ουρανό για να βομβαρδίζουν τη Γάζα. Που αρνείται να αναγνωρίσει επίσημα το Παλαιστινιακό κράτος!

Είναι η ίδια κυβέρνηση που έστειλε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν στο ψαχνό τα νέα παιδιά που τόλμησαν να σταθούν απέναντι στο λαομίσητο άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν. Τα στελέχη της όπου βρεθούν και όπου σταθούν κάνουν σχέδια και για μια καινούρια αμερικανική βάση. Ηδη ετοιμάζουν στην Αλεξανδρούπολη, στη Σύρο και αλλού ενώ από τη Σούδα εξοπλίζονται τα μαχητικά πλοία και αεροπλάνα που σπέρνουν τον όλεθρο στη Μ. Ανατολή και στον Αραξο ετοιμάζονται να φέρουν πυρηνικά.

Είναι η κυβέρνηση - πλυντήριο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού! Η κυβέρνηση του Τσίπρα, που αποδεικνύεται ο καλύτερος φίλος του "διαβολικά καλού" Τραμπ. Είναι η κυβέρνηση που ματώνει το λαό για τα πλεονάσματα και τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, που ανέρχονται στο 2% του ελληνικού ΑΕΠ.

Οπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το αδελφό του κόμμα Die Linke, που είναι ηγετική δύναμη του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, χτες φύτευε δεντράκια μαζί με τους Ισραηλινούς εποίκους, στο χώμα που έχουν κλέψει από τους Παλαιστίνιους, ξεπλένοντας το κράτος - δολοφόνο», σημείωσε, προσθέτοντας: «Στηρίζουμε το παράδειγμα του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού που τόσα χρόνια δεν σκύβει το κεφάλι. Αντιστέκεται, αγωνίζεται, διεκδικεί, κόντρα σε θεούς και δαίμονες. Στηρίζουμε το μικρό αγόρι με τη σφεντόνα απέναντι στο τανκ. Οι εργαζόμενοι δίνουμε τη δική μας απάντηση! Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!».

Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ ο αντιπρόεδρός της, Γ. Λαμπράκης, ο οποίος με τη σειρά του κατήγγειλε τις νέες δολοφονικές επιθέσεις, τους ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ που δίνουν άλλοθι και τη στάση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Οπως σημείωσε, «οι εργαζόμενοι, το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, συνολικά το εργατικό - λαϊκό κίνημα της χώρας μας κι από αυτό εδώ το σημείο σήμερα εκφράζει γι' ακόμη μια φορά την αμέριστη διεθνιστική αλληλεγγύη του στον μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης». Κάλεσε «τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τη νεολαία να βγάλουν συμπεράσματα και να καταδικάσουν την επικίνδυνη πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων που παίζουν με τη φωτιά, που γίνονται σημαιοφόροι των συμφερόντων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Δ. Βαλκάνια και στη ΝΑ Μεσόγειο, εμπλέκοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ