Παρασκευή 20 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεργασιών συνέχεια στο αστικό πολιτικό σκηνικό

Νέες αναταράξεις ζει από χτες το Ποτάμι καθώς στο πλαίσιο της ρευστότητας στο αστικό πολιτικό σκηνικό και των διεργασιών αναμόρφωσής του, έτοιμοι για αναχώρηση εμφανίζονται οι βουλευτές του Γρ. Ψαριανός και Γ. Αμυράς, εξέλιξη που αν πραγματωθεί σημαίνει ότι ο Στ. Θεοδωράκης παύει να είναι αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας καθώς οι βουλευτές του μειώνονται σε τέσσερις.

Χτες, ο Γρ. Ψαριανός προέτρεψε το Ποτάμι να στηρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατηγορώντας ταυτόχρονα τον επικεφαλής του ότι «κοιτάει λίγο προς τα εδώ και λίγο προς τα εκεί», ενώ ο Στ. Θεοδωράκης του απάντησε ότι «οι πόρτες είναι ανοιχτές» για να φύγει.

Στο μεταξύ, έπειτα από φήμες που έφεραν τον ανεξάρτητο βουλευτή Στ. Παναγούλη να επιδιώκει την ένταξή του στο ΚΙΝΑΛ, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Β. Κεγκέρογλου, του έκανε σινιάλο, δηλώνοντας στο ρ/σ «24/7» ότι η πόρτα είναι κλειστή μόνο για τα στελέχη του που λόγω μνημονίων έφυγαν για να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ ή και στη Νέα Δημοκρατία.

Στη «δεξιά» πλευρά του αστικού πολιτικού συστήματος ως προσπάθεια ανοίγματος στο χώρο της «μετριοπαθούς δεξιάς» ερμηνεύτηκε η απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη να ορίσει πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του 12ου τακτικού συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Δεκέμβρη, τον Β. Μεϊμαράκη. Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πηγές, ανάλογα και με τις πολιτικές εξελίξεις, η επιτροπή αυτή ενδέχεται να είναι και η «μαγιά» για την εκλογική επιτροπή εφόσον δεν έχουν στηθεί κάλπες μέχρι το συνέδριο.

Σε ό,τι αφορά τη «μάχη» για το δήμο Αθήνας ο Κ. Μπακογιάννης δήλωσε χτες ότι το σκέφτεται και θα ήταν τιμή του. «Η αλήθεια είναι ότι πάρα πολλοί άνθρωποι συζητάνε το όνομά μου για το δήμο Αθηναίων. Δεν σας κρύβω ότι είναι τιμή αυτό», ανέφερε, προσθέτοντας πως το σκέφτεται και θα πάρει την απόφαση τη σωστή στιγμή. Ο ίδιος σχολίασε με τη φράση «όλα τα λουλούδια πρέπει να ανθίσουν» και τις αιχμές που διατύπωσε πριν από λίγες μέρες ο Γ. Πατούλης, ο οποίος επίσης προέρχεται από τη ΝΔ και ενδιαφέρεται για τη δημαρχία της Αθήνας. Ο τελευταίος, μιλώντας σε πρόσφατη εκδήλωση του «ομίλου» που ηγείται για το δήμο της Αθήνας, αναφέρθηκε στον Κ. Μπακογιάννη με αιχμές περί «κληρονομικού δικαιώματος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ